Putina pils apkārtnē viss pieder viņam pietuvinātām personām (19)

Pēta "Otkritije media"
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
''Putina Pils'' un Krievijas prezidents Vladimirs Putins.
''Putina Pils'' un Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Foto: Sasa Dzambic Photography/Shutterstock. Ekrānšāviņš no Youtube video. Kolāža: TVNET

Ap grezno pili pie Krievijas kūrortpilsētas Gelendžikas, kura, saskaņā ar Alekseja Navaļnija dibinātā Korupcijas apkarošanas fonda apkopoto informāciju, pieder Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam, ir vairāki īpašumi, kas pieder Putina draugiem vai viņam pietuvinātām personām, vēsta Krievijas medijs “Otkritije media”. 

Par Putina pils oficiālo īpašnieku sevi iepriekš pasludināja viņa draugs - uzņēmējs Arkādijs Rotenbergs, bet pats Putins apgalvojis, ka nekādas pilis viņam nepiederot.

Kā izdevies noskaidrot “Otkritije media”, tuvākajā laikā pils kompleksa tuvumā sākšoties vairāki vērienīgi būvniecības projekti. 

119 hektāru platībā plānots izveidot medību bāzi, bet 323 hektāru platībā paredzēts izveidot kompleksu “Divnomorskoje”, kurā būs muiža, SPA centrs un vīna ražotne ar degustāciju zāli, kā arī akvaparks. 

Šos projektus īsteno Putinam pietuvinātie uzņēmēji Genādijs Timčenko un Vladimirs Kolbins. 

Netālu no Putina pils atrodas arī Krievijas Pareizticīgās baznīcas patriarha Kirila rezidence, kas tika būvēta kā garīgās kultūras centrs. Tās teritorijā atrodas baseins, vīnogulāji 70 hektāru platībā, kā arī vīna darītava. 

Aiz meža, kas atrodas pie Putina pils, atrodas divas tūrisma bāzes, kas pieder oligarha Oļega Deripaskas ģimenei. Deripaska arī īrē medību teritorijas vairāku tūkstošu hektāru platībā. 

Tuvākais Putina pils kompleksa “kaimiņš” ir atpūtas bāze “Parus”, kas pieder uzņēmējam Sergejam Šiškarevam. 

Tikmēr pašā Gelendžikā atrodas Putina ietekmīgā drauga Jurija Kovaļčuka rezidence, kas aizņem aptuveni 70 hektārus. 

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu