Krievu savienības valdes locekli turpinās tiesāt par Latvijas okupācijas noliegšanu (19)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Čīka / LETA

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsēta tiesa nākamnedēļ turpinās izskatīt krimināllietu, kurā par Latvijas okupācijas noliegšanu apsūdzēts partijas "Latvijas Krievu savienība" (LKS) valdes loceklis Aleksandrs Filejs.

Tiesas sēde paredzēta otrdien, 23.februārī, plkst.10.

Valsts drošības dienests (VDD) aģentūru LETA iepriekš informēja, ka tas rosinājis sākt kriminālvajāšanu pret kādu Latvijas pilsoni par Latvijas okupācijas publisku noliegšanu un PSRS īstenoto kara noziegumu slavināšanu.

Persona savā sociālā tīkla "Facebook" profilā 2019.gada 17.jūnijā - Latvijas Republikas okupācijas atceres dienā - publicēja "apsveikumu svētkos". VDD vērtējumā, persona publicētajā ierakstā, selektīvi atlasot un savās interesēs interpretējot vēsturiskās norises, noliedza 1940.gada 17.jūnijā PSRS īstenoto Latvijas okupāciju un šo Latvijas valstij un tautai traģisko notikumu interpretēja kā iedzīvotājiem labvēlīgu.

Par PSRS kara noziegumu pret Latviju un tās iedzīvotājiem publisku slavināšanu, noliegšanu, attaisnošanu un rupju noniecināšanu likums paredz brīvības atņemšanu līdz pieciem gadiem, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Jau ziņots, ka Filejs 2019.gada pavasarī tika ievēlēts par vienu no LKS valdes locekļiem. LKS pārstāvji jau iepriekš figurējuši vai turpina būt iesaistīti dažādos VDD izmeklētos kriminālprocesos.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu