Zeltiņas meita Marija par mammas atpazīstamību: Skolā es cietu no apcelšanas... (2)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Topošā psiholoģe Marija Jansone ir divu bērniņu - Milas Jasmīnas un Marka māmiņa. Viņa gūst vienu izglītību pēc otras un rada skaistas lietas citu priekam. Tomēr aizvien sabiedrība jauno sievieti saista ar viņas mātes, Agneses Zeltiņas panākumiem. Kā Marija ar to sadzīvoja bērnībā un cenšas sadzīvot tagad?

"Es ar to piedzimu - man nebija īpašas izvēles. Ilgi man ar šo faktu bija sarežģītas attiecības.

Es to noliedzu. Man tas nepatika. Skolā es cietu no apcelšanas. Tāpēc man ar to bija grūta un sāpīga pieredze. Es mēģināju no tā izvairīties," raidījumā "Māmiņu klubs" atklāti stāsta Marija Jansone.

"Tagad gan es cenšos ar to sadraudzēties un ceru, ka nākotnē to varēšu izmantot labiem un cēliem mērķiem. Es vēl esmu ceļā, un tas nav viegli. Lai gan... it kā tas jau nemaz nav nekas tik liels un mūsu valsts ir maza, bet ir konteksti, kuros šis fakts apgrūtina."

Tomēr Marija netur ļaunu prātu un uzskata, ka apcelšana notikusi bez konkrēta iemesla: "Tā ir vienkārši uzmanības pievēršana, bez iemesla. Ja tev kā pusaudzim ir ko pateikt, tu nelaidīsi garām izdevību.

Tās bija piezīmes, un kādos kontekstos kādam likās, ka man kaut kas nāk vieglāk dzīvē nekā citiem. Bet tas nebija nekas negatīvs, tā bija uzmanības pievēršana ar fokusa vēršanu uz to, kas ir mana mamma, un mammas asociēšana ar mani," analizē Marija.

"Man vienmēr ir gribējies iet savu ceļu. Manī ir liels spīts, augsta pašefektivitāte un vēlme kaut ko darīt. Tā ir tāda sava veida neatkarība, ko manī ir mamma ieaudzinājusi."

Vēl raidījumā "Māmiņu klubs" Marija stāsta par sajūtām, esot māmiņai deviņpadsmit gados, un savu pēdējo grūtniecību.  Skaties video!

Raidījums "Māmiņu klubs" katru svētdienu kanālā STV Pirmā! 9:20. 

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu