Pēc incidenta ar dzinēju liek apturēt lidojumus ar "Boeing 777" lidmašīnām (2)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Aviobūves uzņēmums “Boeing” aicinājis apturēt visus lidojumus ar “Boeing 777” modeļa lidmašīnām; kā liecina kompānijas paziņojums, tas noticis pēc incidenta Brumfildā, kur lielas dzinēja atlūzas nogāzās ASV pilsētas ielās.

Konkrēti tiek runāts par lidmašīnām, kurās izmantoti “Pratt & Whitney PW4000-112” dzinēji. Kompānija norāda, ka pašlaik ASV Nacionālā transporta drošības padome (NTSB) veic notikušā izmeklēšanu.

Līdz ar to, kamēr notiek izmeklēšana, ieteikts apturēt lidojumus ar “Boeing 777” lidmašīnām, kas izmanto “Pratt & Whitney” dzinējus. Kopumā lidsabiedrībām pieder vairāk nekā 120 šāda veida lidmašīnas.

Tiesa gan, ASV Federālā civilās aviācijas pārvalde paziņojusi, ka tiks pārbaudītas pilnībā visas “Boeing 777” lidmašīnas – arī tās, kurām nav “Pratt & Whitney” dzinēji.

Iepriekš vēstīts, ka, sabojājoties pasažieru lidmašīnas dzinējam, ASV Kolorādo štata Denveras priekšpilsētā nokrita lielas lidmašīnas apšuvuma detaļas, bet laimīgā kārtā cilvēki nedz lidmašīnā, nedz uz zemes nav cietuši.

Lidsabiedrības "United Airlines" lidmašīnas "Boeing 777-200" dzinējam drīz pēc pacelšanās no Denveras starptautiskās lidostas radās nopietnas problēmas, bet lainerim izdevās sekmīgi atgriezties lidostā, paziņojusi ASV Federālā aviācijas pārvalde.

Kā liecinājuši pasažieri, neilgi pēc pacelšanās pilota kabīni satricinājis spēcīgs sprādziens, lidmašīna sākusi drebēt un zaudējusi augstumu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu