Francija pastiprinās kontroli uz robežas ar Vāciju (1)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Francijas valdība pastiprinās kontroli uz robežas ar Vāciju, lai cīnītos ar jauno koronavīrusu, kas Mozeles reģionā izplatās straujāk nekā citur Francijā.

No pirmdienas cilvēkiem, kas dzīvo vienā un strādā otrā robežas pusē, būs reizi nedēļā jāveic Covid-19 tests, paziņoja valdība.

Valdība šādu lēmumu pieņēmusi pēc Vācijas valdības pagājušās nedēļas brīdinājuma, ka tā plāno noteikt jaunus ierobežojumus robežas šķērsošanai ar Franciju, jo Mozeles reģionā sākuši straujāk izplatīties jaunā koronavīrusa paveidi.

Jaunā prasība par testa veikšanu katru nedēļu neattieksies uz Francijas iedzīvotājiem, kas regulāri šķērso robežu, lai dotos uz darbu Luksemburgā.

Visā Francijā spēkā paliek prasība, ka iebraucējiem, izņemot pārrobežu strādniekiem, no citām Eiropas Savienības (ES) valstīm jāuzrāda negatīvs Covid-19 tests.

Francijas ministri sacīja, ka varētu tik pastiprinātas kopīgās Francijas un Vācijas patruļas uz robežas, lai nodrošinātu noteikumu ievērošanu.

Jautāts par situāciju Francijā, Vācijas kancleres Angelas Merkeles preses pārstāvis pagājušajā nedēļā sacīja, ka Berlīne turpina novērot situāciju un regulāri pārskata savus pasākumus cīņā ar pandēmiju.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu