Navaļnijs tomēr vēl nav nogādāts kolonijā (20)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs atrodas izmeklēšanas izolatorā Vladimiras apgabala pilsētā Koļčuginā, teikts Navaļnija profilā sociālajā tīklā “Instagram”. 

Iepriekš izskanēja informācija, ka Navaļnijs esot nogādāts kolonijā, kas atrodas Vladimiras apgabala pilsētā Pokrovā. 

“Sveiki, šeit joprojām Navaļnijs! [..] No izolatora nr.3 Vladimiras apgabala Koļčuginā. Ja arestantam, kuru paredzēts transportēt, pavēsta “Vladimiras apgabals”, viņam kļūst skumji, jo tāda ir vietējo iestāžu reputācija. Tomēr ar mani viss ir kārtībā, šeit pastaigu pagalmā ir pat pievilkšanās stienis,” teikts Navaļnija “Instagram” profilā. 

Navaļnija advokāts Vadims Kobzevs apstiprināja, ka Navaļnijs atrodas izolatora karantīnas kamerā, kopā ar vēl diviem cilvēkiem. 

“Viņš ir pilnīgā izolācijā, vēstules nesaņem. Kamerā nekā nav, izņemot televizoru. Nav pat tējkannas vai ledusskapja,” tviterī pavēstīja Kobzevs.

Visticamāk, ka pēc karantīnas beigām Navaļnijs no izolatora Koļčuginā tiks pārvests uz koloniju Pokrovā.

44 gadus vecais Navaļnijs tika aizturēts 17.janvārī Maskavas Šeremetjevas lidostā pēc atgriešanās no Vācijas, kur vairāk nekā četrus mēnešus atlaba pēc saindēšanas ar kaujas vielu "Novičok".  

Federālais sodu izpildes dienests Navaļnija aizturēšanu skaidroja ar to, ka Navaļnijs esot pārkāpis viņam 2014.gadā piespriestā nosacītā cietumsoda noteikumus, un tiesa to nomainīja pret reālu trīsarpus gadu cietumsodu.  

Apelācijas lietā tiesa viņam februārī samazināja cietumsodu par pusotru mēnesi, ieskaitot mājas arestā pavadīto laiku. Ieskaitot visu mājas aresta laiku, Navaļnijam kolonijā būs jāpavada divi gadi un seši mēneši, cietumsoda termiņš beigsies 2023.gada vasarā.  

25.februārī Navaļnijs tika aizvests no Maskavas izolatora “Matrosskaja tišina”, kur viņš atradās kopš aizturēšanas.  Vēlāk mediji un aktīvisti ziņoja, ka viņš pārvests uz koloniju Vladimiras apgabalā.  

 
Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu