Fīniksas gaismas: NLO no citas pasaules vai iespaidīga blēdība? (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Fīniksas gaismas
Fīniksas gaismas Foto: Wikimedia Commons

Kopš 1997. gada, kad debesīs virs Arizonas parādījās tā saucamās Fīniksas gaismas, cilvēki ir centušies noskaidrot, vai tas tiešām bija kaut kas no citas pasaules vai arī pamatīga blēdība. 

Bija 1997. gada 13. marta vakars. Tikko bija norietējusi saule, un simtiem Nevadas, Arizonas un Meksikas iedzīvotāju acis bija pavērstas pret naksnīgajām debesīm, kur bija parādījušās dīvainas gaismas. Šo fenomenu nodēvēja par Fīniksas gaismām, un par tām cilvēki runā joprojām. 

No 19:30 līdz aptuveni 22:30 desmitiem Fīniksas iedzīvotāju vērsās pilsētas policijas iecirkņos, lai ziņotu par neparasto fenomenu. Cilvēki stāstīja par dīvainu V veida lidaparātu vairāku futbola laukumu lielumā, kā arī spožām gaismas bumbām, kas stāvējušas uz vietas, kamēr NLO virzījies uz dienvidiem. 

VIDEO: NLO FĪNIKSAS GAISMAS

Lai arī piloti Fīniksas teritorijā brīdināja gaisa satiksmes dispečerus par dīvaino objektu, radaros nekas neparasts nebija redzams. Tikpat ātri, cik parādījušās, Fīniksas gaismas arī pazuda. 

Valdība vēlāk paziņoja, ka šīs gaismas nebija nekas vairāk kā kāda militāra treniņa rezultāts, savukārt V veida objekts tika skaidrots kā vairāku militāro lidmašīnu kopums. 

Arizonas gubernators Fifs Simingtons sākumā neņēma vērā sabiedrības bažas, tomēr vēlāk pats atzinās, ka ir redzējis milzīgu objektu debesīs un jutis, ka tas nav no šīs pasaules. 

Fīniksas gaismas naksnīgajās debesīs 

Pirmais cilvēks, kas ziņoja par Fīniksas gaismām, to izdarīja ap 18:55 vakarā. Vīrietis, kura identitāte nav zināma, teicis, ka viņš netālu no Nevadas debesīs redzējis “V veida veidojumu”.  

Pēc tam ap 20:15 bijušais policists Arizonā ziņoja, ka redzējis “oranžu gaismu kopumu”. Viņš tām sekojis ar tālskati, līdz gaismas pazudušas. Šīs gaismas daudzi raksturoja kā “uguns bumbas”. 

Divas minūtes vēlāk tika saņemti vēl vairāki zvani par to, ka Preskotas, Arizonā, debesīs novērots baltu un sarkanīgu gaismu kopums. Tagad bija skaidrs, ka bija divas atsevišķas NLO grupas debesīs: viena sastāvēja no individuālām gaismas bumbām, bet otra bija daļa no V veida lidaparāta. 

NLO novērošanas centrs ziņoja, ka V formas lidaparātam ir no 5 līdz 7 gaismām. Lidaparātam kustoties dienvidu virzienā, viena no gaismām pārvietojās no aizmugures uz priekšu un atpakaļ. 

Gaisa kuģis tika arī uzņemts video. Izskatījās, ka tam ir trīs gaismas katrā “spārnā” un septītā gaisma priekšgalā. Aplēses liecina, ka gaisa kuģis ir trīs futbola laukumus liels. 

“Mums nekā tik liela nav. Tas bija pilnīgi kluss. Es nekad nebiju redzējis neko pat nedaudz līdzīgu krāsas ziņā,” stāstīja kāds aculiecinieks. 

Kāds cits aculiecinieks dīvaino objektu pamanīja no sava mājas pagalma. Viņš nekavējoties ārā pasauca savu tēvu, kas ir lidmašīnu inženieris. Kopā viņi novēroja kaut ko līdzīgu V veida kosmosa kuģim, kas lidoja aptuveni 150 metru augstumā. 

“Tas bija iespaidīgi un nedaudz biedējoši. Tik liels un dīvains. Pašu objektu nevarēja īsti redzēt. Redzamas bija vien tā kontūras,” stāstīja aculiecinieks Tims Lejs. 

VIDEO: INTERVIJA AR TIMU LEJU

Valdības skaidrojums 

Fīniksas politiķe Frensisa Bārvuda bija pirmā, kura oficiāli pieprasīja sniegt publisku skaidrojumu par Fīniksas gaismu incidentu. Vietējā pārvalde lūdza ASV Gaisa spēkiem lietu izmeklēt, tomēr tie atbildēja, ka pēc projekta “Zilā grāmata” slēgšanas 1969. gadā vairs nenodarbojas ar NLO projektiem. 

Pilsoņi beigu beigās vērsās pie neatkarīgajām organizācijām, piemēram “Mutual UFO Network”, tomēr oficiāls skaidrojums tā arī nekad netika iegūts. 

Toreizējais gubernators Simingtons pat apgalvoja, ka neko par tādu incidentu nezina, tomēr beigu beigās, 1997. gada 19. jūnijā, nolēma izziņot preses konferenci par Fīniksas gaismām. Tās laikā Simingtons izsmēja Fīniksas gaismu incidentu, un beigu beigās tas tika padarīts vienkārši par dīvainu sakritību. 

VIDEO: SIMINGTONA IZSLUDINĀTĀ PRESES KONFERENCE

Tiesa, 2007. gadā neviens cits kā pats Simingtons vairākās intervijās paziņoja, ka arī pats uzskatījis, ka NLO eksistē un ir visai aizraujoša lieta. Desmit gadu seno konferenci un savus spriedumus tajā viņš skaidroja ar to, ka esot vēlējies nomierināt savus vēlētājus, kuri esot bijuši uz histērijas robežas. Desmit gadu viņš klusībā piekrita cilvēkiem, kurus publiski uzskatīja par sazvērestību teorētiķiem. 

“Esmu pilots un zinu visu par lidaparātiem. Tas bija lielāks nekā jebkas cits, ko esmu redzējis. Arī citi cilvēki to redzēja. Tas viss ir liela mistērija. Es nezinu, kāpēc cilvēki tās uzskata par muļķībām. Tas bija milzīgs. Tas šķita kā no citas pasaules,” teica Simingtons. 

Vai Fīniksas gaismas bija blēdība? 

Diemžēl Simingtona preses konference Fīnikas gaismu incidentu daudziem padarīja par izsmiekla objektu. 

Pēdējos gados skeptiķi ir snieguši paši savus skaidrojumus par to, kas īsti norisinājās tajā 1997. gada marta vakarā. Daži saka, ka V formas “lidaparāts”, visticamāk, bija “A-10” lidaparātu grupa, kas lidoja kāsī. 

Tomēr daudzi cilvēki šim skaidrojumam nepiekrīt, sakot, ka šis NLO patiesi bija no kādas citas pasaules.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu