Uzkrītošs auto un numura zīme iegāž neapdomīgu autobraucēju (9)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Darba dienas rīta pusē Ziemeļu pārvaldes kārtības sargi savā ceļā pamanīja luksusa kupeju ar individuālo numura zīmi. Tas nebūtu nekas īpašs, ja vien ar šo pašu braucamrīku un tā stūrētāju vīri nebūtu sastapušies jau iepriekš. Šī automašīna policistu redzeslokā bija nonākusi pērnā gada novembrī, ziņo raidījums Degpunktā.

“Bija sūdzība par automašīnu, kas ir novietota zālienā. Toreiz, ierodoties notikuma vietā, pie automašīnas uzreiz piesteidzās automašīnas īpašniece, kura skaidroja, ka automašīnu tur novietojusi viņas draudzene, jo pati nedrīkstot piedalīties ceļa satiksmē. Ņemot vērā, ka automašīnai bija zīmīga numura zīme, policistiem šī automašīna bija palikusi atmiņā,” stāsta Rīgas pašvaldības policijas pārstāvis Toms Sadovskis.

Pieejot pie automašīnas, policists stādījās priekšā kā inspektors Bērziņš un palūdza autovadītāju uzrādīt autovadītāja apliecību. Tikai mirkli vēlāk kļuva skaidrs, ka pie melnā 6.sērijas BMW stūres sēdusies automašīnas īpašniece, kurai piemērots liegums piedalīties ceļu satiksmē līdz 2024. gadam.

Mašīnas vadītāja gan centās iežēlināt likuma sargus un apvaicājās, vai neko nevar sarunāt, taču saņēma atteikumu. Attiecīgi ziņa par šo nejaušo ķērienu tika nodota kolēģiem no Valsts policijas, un drīz vien notikuma vietā ieradās Ceļu policijas patruļa, kam tika paskaidrots melnā auto apturēšanas iemesls.

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Kā CP darbiniecei paskaidroja pašvaldības policijas inspektors, automobilis ir labi zināms un individualizētās numura zīmes dēļ ir skaidrs - ja pie stūres sēž sieviete, tad viņai, visticamāk, nav tiesību. Policista pieņēmums guva apstiprinājumu un nu sievietei nāksies atbildēt par savu nodarījumu. 

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu