Janvāra protestos Krievijā piedalījās 90 000 cilvēku, liecina slepenas FDD aplēses (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Šā gada janvārī Krievijā notikušajās protesta akcijās pret opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija aizturēšanu piedalījušies 90 000 cilvēku, liecina Krievijas Federālā drošības dienesta (FDD) iekšējās aplēses, kas krietni pārsniedz varas iestāžu oficiāli lēsto protestu dalībnieku skaitu, vēsta Krievijas medijs “Meduza”. 

Varas iestādes regulāri uzsvēra, ka protestos piedalījies viens neliels skaits cilvēku, neskatoties uz to, ka vairāki neatkarīgie mediji lēsa, ka protestos tikai Maskavā piedalījušies vairāki desmiti tūkstoši cilvēku. 

Kremlis janvāra protesta akcijas pat raksturoja ar vārdiem, ka protesta akcijās piedalījās krietni mazāk cilvēku, nekā to, kas balso par Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu. 

Līdzīgu naratīvu izplatīja arī Iekšlietu ministrija, kas janvāru protestos uz ielām, piemēram, Maskavā nesaskaitīja pat 9000 cilvēku. 

Tomēr medija “Meduza” rīcībā nonākusī informācija apliecina, ka FDD visu protestu laiku vāca informāciju par protestu dalībnieku skaitu, un FDD iekšējās aplēses krietni vien atšķiras no amatpersonu oficiālajiem paziņojumiem. 

Februāra sākumā FDD militārās pretizlūkošanas departamenta darbiniekiem tika dots uzdevums, noskaidrot, cik liels ir reālais atbalsts Aleksejam Navaļnijam. 

Viens no šīs nodaļas darbiniekiem FDD secinājumus par protestu dalībnieku skaitu nodevis “Meduza” žurnālistei. 

FDD aplēses attiecas uz visām protesta akcijām, kas Krievijā notika no 23. līdz 31.janvārim. 

Tikmēr Navaļnija līdzgaitnieki un vairāki mediji lēsa, ka tikai 31.janvārī protesta akcijās visā Krievijā varētu būt piedalījušies aptuveni 100 000 cilvēku. 

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu