Rīgā darbu sāks pirmais Krievijas zemo cenu veikals (66)

CopyLinkedIn Draugiem X
Maks ar skaidru naudu.
Maks ar skaidru naudu. Foto: Edijs Pālens / LETA

Rīgā darbu sācis jauns veikalu tīkls. Jau martā Iļģuciemā tiks atklāts jauns zemo cenu veikals "Mere", kura īpašnieki ir uzņēmēji no Krievijas. Kā vēsta "rus.lsm.lv", šiem uzņēmējiem Krievijā pieder lielveikalu tīkls "Svetofor". 

Kompānijas īpašnieki ir uzņēmēju grupa no Krasnojarskas. Firmas kontrolpakete pieder brāļiem Sergejam un Andrejam Šnaideriem. Tiek norādīts, ka veikalu tīkls "Svetofor" ir pārstāvēts ar vairāk nekā 2000 veikaliem Krievijā, Baltkrievijā, Kazahstānā un Ķīnā. 

Pirms trīs gadiem uzņēmums ir ienācis Eiropas tirgū ar zīmolu "Mere". Piemēram, Lietuvā pirmais "Mere" veikals durvis vēra pagājušā gada vasarā Kauņā. Toreiz kompānija ziņoja par plāniem atvērt 40 veikalus Lietuvā.

Veikalu tīkls "Svetofor" un "Mere" piedāvā zemas cenas - veikali lielākoties atgādina noliktavas, jo produkti ir izvietoti uz paletēm vai metāla stalažām. Veikala piedāvājumā lielāko daļu preču nodrošina maz zināmi ražotāji no Polijas, Turcijas, Krievijas un citām Austrumeiropas valstīm.  

"Mere" veikali 2019. gadā darbību sāka arī Vācijā - tur šis lielveikalu tīkls nekavējoties tika nodēvēts par "krievu "Aldi" un "Lidl"", jo vietējie mediji uzsvēra zemās cenas, kas ir par vidēji 20% zemākas nekā citur. 

Martā Iļģuciemā, Spilves ielā, darbu sāks pirmais "Mere" veikals Latvijā. Pašlaik darbam veikalā tiek meklēti kasieri un grāmatvedis. Tiek norādīts, ka kasieriem tiek solīta 500 eiro alga "uz rokas". 

Komentāri (66)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu