Incidents uz K. Ulmaņa gatves: Subaru ietriecas barjerā (12)

Papildināts ar liecinieka video
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TVNET kolāža

Ceturtdiena, 18. marts, ilgu laiku paliks atmiņā diviem jauniem vīriešiem, kuri bija ceļā uz Rīgu, taču viņu mērķa īstenošana aprāvās jau pusceļā, Kārļa Ulmaņa gatvē, netālu no Jūrkalnes ielas viadukta. Tur viņi nesavaldīja savu “Subaru”  un ietriecās drošības barjerās.

“Mēs braucām kopā pa Jūrmalas šoseju virzienā uz Rīgu. “Land Rover” vadītāju jau redzējām iepriekš spoguļos, viņš ir mums zināms cilvēks, kaimiņš. Laikam viņam kaut kas nepatika, piemēram, “Subaru”, jo tā ir skaļa mašīna vai kas cits.

Viņš brauca mums garām, noķēra mūs taranējot, pabrauca mums garām un izbrauca priekšā, kas izraisīja avāriju. Mēs mēģinājām apstāties, piebremzēt, bet mūs sanesa un ietriecāmies malā.

Pats cilvēks notikuma vietā neapstājās, aizbrauca prom, pēc tam brauca mums garām trīs reizes, vēroja to visu, bet pie mums nepiebrauca,” stāsta ”Subaru” pasažieris, piebilstot, ka avāriju izraisījušais vadītājs rupji nogriezis ceļu, braucot ar 120-130 kilometru ātrumu stundā.

Krasi atšķirīga versija par notikušo ir "Land Rover" vadītājam, kurš piektdienas pievakarē sazinājās ar TVNET, lai atstāstītu notikumus no sava skatu punkta. Viņš sacīja, ka "Subaru" braukušie jaunieši nudien ir pazīstami, jo iepriekš ar viņiem jau ir bijušas konfliktsituācijas, tai skaitā par mēslošanu mežā.

Pēc "Land Rover" vadītāja teiktā ceturtdien uz K. Ulmaņa gatves "Subaru" vadītājs

vienkārši pārcentās savos mēģinājumos nelaist garām tajā pašā virzienā braucošo apvidus auto un iemaņu trūkuma dēļ zaudēja kontroli pār savu spēkratu, sagriezās ietriecās barjerā brauktuves pretējā malā.

Tāpat "Land Rover" vadītājs norāda, ka ātrums noteikti nebija minētie 120-130 kilometri stundā, jo visa plūsma, kas pat nav sevišķi intensīva, dienas laikā virzās ar aptuveni 95 kilometriem stundā. Redzot sava auto atpakaļskata spoguļos notikušo avāriju, "Land Rover" vadītājs pats sazvanījies ar policiju un atgriezies notikuma vietā, lai gan viņa auto incidentā necieta. 

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Tiklīdz “Land Rover” šoferis apturēja savu mašīnu ceļa malā, pie viņa, gribēdami saņemt situācijas skaidrojumu, piegāja cietušie, bet vadītājs komunicēt negribēja. Ar automašīnas signāla tauri “Land Rover” spēkratā sēdošais mēģināja piesaistīt ceļu policijas uzmanību.

Kas attiecas uz jaunajiem vīriešiem no “Subaru”, par laimi, šim negadījumam viņi tikuši cauri sveikā. Dzelži gan cieta visai nopietni, un, lai automašīnu salabotu, saimniekam jātērē daudz naudas.

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Patlaban zināms, ka aculiecinieku avārijai netrūkst, taču tik un tā policijā ar vērtīgu informāciju par negadījumu aicināti vērsties arī citi satiksmes dalībnieki, kuri atgadījumu redzēja. Komentārs no likumsargiem patlaban ir lakonisks, jo nav noskaidroti visi notikušā apstākļi. Policisti ziņo, ka apvidus automašīnas šofera vaina šajā incidentā vēl tiks skaidrota.

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta
Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu