VID analizēs būvniecības nozarei piešķirtā Covid-19 atbalsta pamatotību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Indypendenz, Shutterstock.

Valsts ieņēmumu dienests (VID) analizēs būvniecības nozarei piešķirtā Covid-19 atbalsta pamatotību, otrdien Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēdē informēja VID vadītāja Ieva Jaunzeme.

Viņa atzina, ka Covid-19 krīzē būvniecības nozare no valsts atbalsta programmām - dīkstāves atbalsta un grantiem - līdz 14.martam kopumā saņēmusi 10,34 miljonus eiro jeb 7,3% no kopējā sniegtā atbalsta 140,83 miljonu eiro apmērā.

Jaunzemes vērtējumā, Covid-19 atbalsts būvniecības nozarei ir "pārsteigums", ņemot vērā, ka šajā nozarē netika novērots būtisks apgrozījuma kritums, kas ir viens no galvenajiem nosacījumiem, lai kvalificētos valsts atbalstam.

"Būvniecības nozare piesakās un saņem lielu atbalstu. Iespējams, tam ir saistība ar darbības sezonalitāti, bet VID to vēl analizēs padziļināti," sacīja Jaunzeme.

Viņa arī piebilda, ka, ņemot vērā būvniecības nozarei sniegto valsts atbalstu, kas tika piešķirts, lai Covid-19 krīzē "sildītu ekonomiku", VID ir pamats domāt, ka šajā nozarē vajadzēja būt vērojamam nodokļu pieaugumam. 

Pēc VID datiem, būvniecības nozare pērn nodokļos samaksāja 249,29 miljonus eiro, kas ir par 22,8% mazāk nekā 2019.gadā, kad nozare nodokļos samaksāja 323,1 miljonu eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu