Lidosta "Rīga" atgādina: ceļotājiem rūpīgi jāiepazīstas ar ieceļošanas prasībām Lielbritānijā (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lidosta ''Rīga''.
Lidosta ''Rīga''. Foto: Paula Čurkste/LETA

Lidosta "Rīga" aicina pasažierus pirms plānotajiem lidojumiem laikus iepazīties ar epidemioloģiskajām prasībām, kas ceļotājiem noteikti viņu mērķa valstī, īpaši Lielbritānijā, jo pēc lidostas novērojumiem īpaši daudz neskaidrību par ceļošanai nepieciešamajiem dokumentiem mēdz rasties pasažieriem, kas ceļo tieši uz šo valsti.

Lidosta atgādina, ka reģistrāciju reisam un iekāpšanu lidmašīnā var nodrošināt tikai tiem pasažieriem, kas pirms lidojuma izpildījuši visas konkrētās valsts izvirzītās prasības ieceļotājiem.

Lielbritānija ieceļotājiem pieprasa izziņu par negatīvu Covid-19 testu, kas veikts ne vēlāk kā 72 stundas pirms izlidošanas, internetā iegādātus Covid-19 testēšanas komplektus, kas paredzēti testu veikšanai otrajā un astotajā dienā pēc ieceļošanas, internetā aizpildītu anketu ar personas datiem, informāciju par lidojumiem, kontaktinformāciju, obligātās pašizolācijas vietas adresi, kā arī iepriekš iegādāto testēšanas komplektu rēķina vai pasūtījuma numuru un papildus aktuālo informāciju par obligātās pašizolācijas prasībām ceļotājiem.

Lidostas novērojumi liecina, ka neskaidrības par nepieciešamajām darbībām pirms lidojumiem uz Lielbritāniju ir teju katram otrajam pasažierim. Biežākās dokumentu noformēšanas kļūdas saistītas ar nekorektu minētās anketas aizpildīšanu, piemēram, tā aizpildīta tikai daļēji vai nav korekti norādīti testēšanas komplektu numuri.

Tāpēc lidosta aicina pasažierus, kas ceļo uz Lielbritāniju, ierasties uz lidojumu savlaicīgi - ne vēlāk kā divas stundas iepriekš, lai gadījumā, ja atklājas nepilnības dokumentos, tās iespēju robežās varētu novērst. Pasažierus, kuri lidojumam reģistrējušies mājās tiešsaistē, lidosta rekomendē pārbaudīt visu dokumentu esamību pirms došanās uz drošības kontroli pie īpaši apzīmētiem servisa galdiņiem lidostas reģistrācijas zālē.

Lidosta "Rīga" vienlaikus aicina tos pasažierus, kuriem pašlaik ir nepieciešams ceļot, darīt to atbildīgi, ievērojot, ka lidostā un lidojumos ir noteiktas epidemioloģiskās drošības prasības. Informācija par Eiropas Savienības valstu noteiktajiem ierobežojumiem un prasībām tiek apkopota oficiālajā vietnē "www.reopen.europa.eu", kā arī to var meklēt valstu vēstniecību un oficiālo iestāžu mājas lapās.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu