airBaltic sāks lidojumus no Rīgas uz Dubaiju

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
''airBaltic'' lidmašīna lidostā ''Rīga''.
''airBaltic'' lidmašīna lidostā ''Rīga''. Foto: Ieva Leiniša / LETA

Latvijas lidsabiedrība airBaltic no 2021. gada 1. septembra plāno sākt regulāros lidojumus jaunā maršrutā starp Rīgu un Dubaiju Apvienotajos Arābu Emirātos, TVNET informēja uzņēmumā.

airBaltic ieplānojusi lidojumus starp abām pilsētām veikt četras reizes nedēļā.

“Dubaija gadiem bijis viens no ievērojamākajiem galamērķiem, uz kuru no Rīgas netiek veikti lidojumi. Tagad, oktobrī sākoties Expo 2020, mēs piedāvāsim tiešos lidojumus no Rīgas, ko novērtēs liels skaits pasažieru Baltijas reģionā un Skandināvijā. Papildus jaunajam maršrutam mēs arī sniegsim lielisku savienojamību no Dubaijas starptautiskās lidostas uz galamērķiem Tuvajos Austrumos, Āzijas un Klusā okeāna reģionā, kā arī Āfrikā," skaidro airBaltic izpilddirektors Martins Gauss.

Apvienoto Arābu Emirātu vēstniece Latvijā Hanāna Halfāna Ubaida Alī Almadhanī savukārt uzsvērusi: “Expo 2020 Dubai būs pirmais globālais klātienes pasākums kopš pandēmijas sākuma, kas uzņems miljoniem apmeklētāju no visas pasaules. Tāpēc šo ērto un ātro lidojumu ieviešana starp Rīgu un Dubaiju pirms šā pasākuma ir lieliska iespēja, kas veicinās ne tikai ekonomisko attīstību, bet arī radīs papildu iespējas politiskajām, kultūras un cilvēku savstarpējām saitēm starp AAE un Latviju. Paši AAE iedzīvotāji un latvieši ir radījuši pieprasījumu pēc šiem lidojumiem, kas ir tiešs mūsu abu valstu ciešo attiecību rezultāts.“

Biļetes abos virzienos maksās 399, 499 un 1369 eiro atkarībā no pieejamības aviokompānijas mājaslapā.

Lidojumiem starp Rīgu un Dubaiju tiks veikti ar Airbus A220-300 lidmašīnām. 

AirBaltic uzsver, ka pasažieru veselība un drošība ir uzņēmuma galvenā prioritāte, tāpēc ieviesti plaši veselības aizsardzības pasākumi un lidojumi tiek organizēti saskaņā ar atbildīgo institūciju rekomendācijām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu