Nauda runā ⟩ Vilks: Kad atvērs robežas, Latvijai būs ļoti grūti noturēt cilvēkus (3)

CopyLinkedIn Draugiem X

Latvijas ekonomikā pandēmijas laikā notikuši vairāki aktuāli notikumi. Viens no tiem ir tā saucamās helikoptera naudas, kas izmaksātas gan bērnu vecākiem, gan pensionāriem. Kādā stāvoklī ir Latvijas ekonomikas veselība un kādi riski ir jaunam masu emigrācijas vilnim, raidījumā “Nauda runā” skaidroja bijušais finanšu ministrs Andris Vilks.

 

Risks, ka cilvēki pēc krīzes varētu aizbraukt no Latvijas dažādu iemeslu dēļ, ir visai augsts, atzīst Vilks. Tam iemesls varētu būt Latvijā pašreiz valdošais noskaņojums, kā arī pastāvošā nenoteiktība.

“Tas varētu būt jautājums par algām un stabilitāti, kā arī negāciju fons. Ārzemēs politiskais fons vairs īsti netraucē, jo tur tu esi darbā, tu domā par savām lietām. Piemēram, Lietuvā Covid krīzes sākumā atgriezās tūkstošiem cilvēku, un viņi mēģina šos cilvēkus noturēt. Arī Latvijā cilvēki gribētu palikt, bet problēma ir tā, ka Latvijā otrajā vilnī situācija bija tikpat kritiska kā citās Eiropas valstīs. Pēc pirmā viļņa varēja šķist, ka Latvija ir sava veida oāze, ar lielāku noteiktību nekā citur,” skaidro Vilks.

Kad tiks atvērtas robežas, tad Latvijai būs ļoti grūti šos cilvēkus noturēt. Ir jāskatās, ko cilvēki darīs. Latvija līdz šim cilvēku noturēšanā ir bijusi nepārliecinoša.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu