Bēguļojošs itāļu mafiozo arestēts Covid-19 slimnīcā (2)

TVNET/SKY
CopyLinkedIn Draugiem X
Frančesko Pelle.
Frančesko Pelle. Foto: AP Photo/Pedro Rocha

Portugāles Covid-19 slimnīcā aizturēts itāļu mafiozo Frančesko Pelle, kurš divus gadus bēguļoja no likumsargiem, vēsta raidorganizācija SKY.

Pelle, kurš ir prominents organizētās noziedzības grupējuma "Ndrangheta" loceklis, notiesāts par cita gangstera sievas slepkavības pasūtīšanu. Marija Strandžo 2006.gada Pirmajos Ziemassvētkos tika nogalināta savās mājās Kalabrijā.

Slepkavība tiek uzskatīta par vienu no vardarbības epizodēm divu mafijas klanu starpā. Dažas dienas pirms tam Pelle tika sašauts mugurā. Domājams, ka slepkavību viņš pasūtīja, atriebības vadīts. Taču ar to viss vēl nebeidzās - 2007.gadā pie kāda itāļu restorāna Vācijā tika sašauti septiņi Pelles-Votari klana locekļi un sabiedrotie.

Pelle bez pēdām pazuda 2019.gadā, īsi pirms Itālijas Augstākā tiesa paturēja spēkā notiesājošo spriedumu un viņam piespriesto mūža ieslodzījumu.

Itālijas iekšlietu ministre Lučana Lamordžēze raksturojusi Pelli kā vienu no valsts bīstamākajiem meklēšanā esošajiem noziedzniekiem.

Itālijas laikraksts "Corriere della Sera" ziņo, ka 43 gadus vecais Pelle tika aizturēts Lisabonas slimnīcā, kur ārstējās no Covid-19.

"Ndrangheta" tiek uzskatīts par vienu no turīgākajiem organizētās noziedzības grupējumiem pasaulē. Tas galvenokārt nodarbojas ar kokaīna kontrabandu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu