Covid-19: Parīzē bažas par slimnīcu pārslodzi (1)

TVNET/EuroNews
CopyLinkedIn Draugiem X
Parīze, Francija.
Parīze, Francija. Foto: CHRISTOPHE ARCHAMBAULT / AFP

Pieaugošā Covid-19 pacientu skaita dēļ slimnīcas Parīzē ir uz pārslodzes robežas, laikrakstā "Le Journal du Dimanche" publicētā vēstulē brīdinājuši intensīvās terapijas ārsti.

Mediķi norāda, ka gadījumā, ja situācija vēl vairāk pasliktināsies, nāksies šķirot, kuru pacientu ārstēšanai novirzīt pieejamos resursus, bet kuriem ne.

Vēstule publicēta neilgi pēc tam, kad Francijas prezidents Emanuels Makrons aizstāvēja savu lēmumu neieviest visbargākos ierobežojumus. To vietā tika ieviesta nacionāla līmeņa komandantstunda, kā arī pastiprināti ierobežojumi 19 reģionos, kur pieaug saslimšanas rādītāji. To vidū ir Francijas pilsētas Parīze, Liona un Nica.

"Mēs jau zinām, ka mūsu iespējas piedāvāt ārstēšanu būs ierobežotas," laikrakstā publicētajā vēstulē norāda ārsti no Parīzes un tās apkaimes. "Mums nāksies šķirot pacientus, lai izglābtu tik daudz dzīvību, cik vien iespējams. Šķirošana attieksies uz visiem pacientiem - gan ar Covid-19, gan bez tā, un īpaši tas attieksies uz intensīvās ārstniecības pieejamību pieaugušajiem."

Arī citviet Eiropā tiek pastiprināti Covid-19 izplatības ierobežošanai noteiktie ierobežojumi. Portugāle pirmdien pastiprināja ieceļošanas ierobežojumus no citām ES valstīm, balstoties uz saslimšanas gadījumiem uz iedzīvotāju skaitu, vēsta raidorganizācija "Euronews".

Spānijā sestdien tika pieņemta prasība, ka visiem, kas ieceļo, šķērsojot Francijas robežu, būs jāuzrāda negatīvs Covid-19 testa rezultāts. Testam jābūt veiktam ne vairāk kā pirms 72 stundām.

Beļģijā uz četrām nedēļām apstādināts darbs nemedicīniskajās profesijās, kur pakalpojuma sniedzējs ilgstoši atrodas klienta tuvumā, piemēram, frizieriem. Darbojas pirmās nepieciešamības preču veikali, bet pārējos drīkst iepirkties ar pierakstu.

Polijā slēgti lielie mēbeļu un būvmateriālu veikali, kā arī skaistumkopšanas saloni un frizētavas. Baznīcās atļauts ielaist tik daudzus cilvēkus, lai katram būtu paredzētie 20 kvadrātmetri.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu