Burovs zaudējis amatu "Rīgas starptautiskās autoostas" padomē

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Oļegs Burovs.
Oļegs Burovs. Foto: Ieva Leiniša/LETA

AS "Rīgas starptautiskā autoosta" padomē iecelti trīs jauni locekļi, līdz ar to uzņēmuma padomes priekšsēdētāja amatu zaudējis Rīgas domes deputāts Oļegs Burovs (GKR), otrdien vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Akcionāru sapulci par Rīgas autoostas padomes maiņu sasauca uzņēmuma lielākais akcionārs SIA "Rīgas acs", kas pieder Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" un kurā vadītājs ir "Rīgas satiksmes" pagaidu valdes loceklis Gints Zeltiņš. 

"Rīgas acs" uz trim vietām padomē rīkoja konkursu, kurā uzvarēja bijušais "Pasažieru vilciena" valdes priekšsēdētājs Andris Lubāns, bijušais Latvijas Valsts radio un televīzijas centra valdes loceklis Aldis Lukašinskis, kā arī Būvniecības valsts kontroles biroja darbinieks Uldis Jansons.

No līdzšinējā autoostas padomes sastāva amatus saglabās mazākuma akcionāru pārstāvji Andrejs Visockis un Sergejs Serdjukovs.

Jau ziņots, ka Rīgas pilsētas izpilddirektora vietnieka pienākumu izpildītāja Rita Logina gada sākumā aicināja izskatīt Burova atbilstību uzņēmuma padomes locekļa amatam.

Šāds aicinājums izteikts, ņemot vērā publiski izskanējušo informāciju, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nosūtījis krimināllietas materiālus Rīgas tiesas apgabala prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai, cita starpā, arī pret Burovu.

"Rīgas starptautiskā autoosta" 2019.gadā strādāja ar 3,011 miljonu eiro apgrozījumu un 339 937 eiro peļņu. 2019.gadā "Rīgas starptautiskā autoosta" apkalpoja 2,016 miljonus pasažieru, kas ir par 7,2% vairāk nekā 2018.gadā, tostarp Rīgas autoostā tika apkalpoti 1,87 miljoni pasažieru, bet Jelgavas autoostā - 146 000 pasažieru.

Pēc 2019.gada pārskatā minētā, "Rīgas starptautiskās autoostas" kapitālā 49,99% akciju pieder Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" meitasuzņēmumam SIA "Rīgas acs".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu