"Virgin Galactic" prezentē savu jauno kosmosa kuģi "VSS Imagine" (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Kosmosa kuģis "VSS Imagine"
Kosmosa kuģis "VSS Imagine" Foto: Reuters

Kompānija "Virgin Galactic" vakar, 30. martā, Ņūmeksikas štatā ASV prezentējusi pirmo jaunās paaudzes "Spaceship III" klases kosmosa kuģi “VSS Imagine”.

"Virgin Galactic" norāda, ka ar jaunā kosmosa kuģa palīdzību kompānija centusies nodemonstrēt jaunākās inovācijas dizainā un apgalvo, ka tas sniegs astronautiem vēl nebijušu pieredzi ceļojot ārpus zemes atmosfēras.

"VSS Imagine" īpašais dizains – tas klāts ar reflektīvaju materiālu – radīts, lai kuģis spētu labāk iekļauties apkārtnē un arīdzan būtu baudāms cilvēka acīm. Paredzēts, ka jaunās "Spaceship III" klases kosmosa kuģi kalpos kā pamats nākotnes transportlīdzekļu projektēšanā un ražošanā.

Kosmosa kuģis ticis prezentēts pirms nākamā "SpaceShipTwo" jeb "VSS Unity" izmēģinājuma lidojuma, kas jau daudzkārt tika pārcelts un ir plānots šā gada maijā. Pirmos "VSS Imagine" testa lidojumus plānots veikt šovasar, kompānijas galvenajā mītnē Ņūmeksikā. Ja izmēģinājums būs veiksmīgs, tiks sākta otrā "Spaceship III" klases kosmosa kuģa "VSS Inspire" izstrāde.

"Virgin Galactic" galīgais mērķis ir no vienas kosmosa stacijas veikt aptuveni 400 lidojumu gadā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu