"Volkswagen" izspēlē neveiksmīgu 1.aprīļa joku ar žurnālistiem (1)

TVNET/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP Photo/Jens Meyer, FILE

Slavenā autoražotāja "Volkswagen" ASV nodaļa šonedēļ informēja presi, ka mainīšot nosaukumu uz "Voltswagen", tādējādi liekot uzsvaru uz elektroautomobiļu ražošanu. Taču, kā izrādās, kompānija tikai izspēlēja 1.aprīļa joku, vēsta aģentūra AP.

ASV lielākie mediji par "joku" nav sajūsmā un ir atsaukuši ziņas par nosaukuma maiņu.

Pirmdien "Volkswagen" mājaslapā uz neilgu laiku tika publicēta preses relīze par plānoto nosaukuma maiņu. Otrdien kompānija žurnālistiem izsūtīja masveida e-pastu, kurā šīs ziņas apstiprināja. Tādi ASV mediji kā AP, "USA Today", CNBC un "The Washington Post" publicēja par to ziņas, kad bija saņēmuši papildu apstiprinājumu no uzņēmuma pārstāvjiem.

AP saņēma "Volkswagen" ASV nodaļas runasvīra Marka Džillija apstiprinājumu, ka nosaukuma maiņa patiešām ir plānota, un uzņēmums īpaši apstiprināja "USA Today" žurnālistam, ka tas neesot joks.

"Publicējot viltus paziņojumu, uzņēmums manipulēja ar respektabliem žurnālistiem no uzticamiem medijiem. Tā mērķis bija pievērst uzmanību savai mārketinga kampaņai," norāda "USA Today" pārstāve Krisija Terela. "Mums žēl, ka uzņēmums izvēlējies maldinošu mārketingu."

Šis solis varētu "Volkswagen" sagādāt problēmas ar ASV regulatoriem, jo pēc viltus paziņojuma publicēšanas kompānijas akciju cena pieauga par gandrīz 5%. Pēdējos gados investori pozitīvi reaģē uz uzņēmumiem, kuri attīsta elektromobiļu ražošanu.

2018.gadā kompānijas "Tesla" vadītājs Īlons Masks tvītoja, ka esot savākts gana liels finansējums, lai tā varētu atpirkt akcionāru akcijas un kļūt par privātu uzņēmumu. Tas noveda pie "Tesla" akciju cenas celšanās, taču vēlāk izrādījās, ka šādam solim nepieciešamais finansējums tomēr neesot savākts. Gan "Tesla", gan pats Masks piekrita ASV Vērtspapīru un biržas komisijai (SEC) maksāt sodanaudu 20 miljonu dolāru apmērā.

"Volkswagen" nepatiesā preses relīze un paziņojumi presei iekrīt laikā, kad uzņēmums cenšas atgūties no 2015.gada skandāla par krāpšanos ar kaitīgo izmešu rādījumiem. "Volkswagen" atzina, ka apmēram 11 miljonos dīzeļautomobiļu visā pasaulē tikusi instalēta programmatūra, kas uzrāda maldinošus rādījumus. Uzņēmumam šis skandāls izmaksājis ap 30 miljardiem eiro.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu