Navaļnijs pārvests uz kolonijas sanitāro nodaļu (9)

Kolonijā vismaz trīs cilvēki saslimuši ar tuberkulozi
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs.
Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs. Foto: REUTERS/Shamil Zhumatov/File Photo

Ieslodzījumā esošais Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs esot pārvests uz kolonijas medicīniski sanitāro nodaļu, apgalvo izdevums “Izvestija”. 

Par Navaļnija pārvešanu uz sanitāro nodaļu izdevumam pavēstījuši Krievijas Federālā sodu izpildes dienesta (FSIN) pārstāvji. 

Navaļnija pārvešana uz sanitāro nodaļu saistīta ar to, ka viņam “konstatētas respiratorās saslimšanas pazīmes”, norāda “Izvestija”. Kā norāda FSIN, nodaļā Navaļnijs atrodoties pastāvīgā medicīnas darbinieku uzraudzībā. 

Tikmēr Navaļnija advokāte Olga Mihailova televīzijas kanālam “Doždj” pavēstīja, ka par viņas klienta pārvešanu uz Pokrovas kolonijas medicīnisko bloku viņa uzzinājusi no medijiem. 

Mihailova uzsver, ka šajā kolonijas nodaļā ārstu nav, tur ir tikai viens feldšeris. “Vai uz koloniju tiks uzaicināts ārsts, es nezinu, tas ir jautājums FSIN,” piebilda advokāte. 

Advokāte arī atklāja, ka kopš ierašanās kolonijā Navaļnijs esot zaudējis 13 kilogramus svara. 

Pagājušajā nedēļā Navaļnis sāka badastreiku, tādējādi protestējot pret to, ka viņam tiek liegta medicīniskā palīdzība. 

Pirmdien Navaļnija kontā sociālajā tīklā “Instagram” tika paziņots, ka viņam ir stipra saaukstēšanās un temperatūra sasniegusi 38,1 grādu. Tomēr, neskatoties uz drudzi, Navaļnijs negatavojoties pārtraukt pieteikto badastreiku. 

Šajā Navaļnija ierakstā arī teikts, ka trīs cilvēki Navaļnija kolonijas blokā esot saslimuši ar tuberkulozi. 

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu