“Pilsēta cilvēkiem” pavasarīgā kampaņā aicina atklāt jaunu skatu uz pilsētu (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Sociālā kampaņa “Velo – Tavs panorāmas rats”
Sociālā kampaņa “Velo – Tavs panorāmas rats” Foto: Kaspars Kursišs/ Pilsēta cilvēkiem

Līdz ar Lieldienu noslēgšanos Rīgas ielās parādījusies biedrības “Pilsēta cilvēkiem” sociālā kampaņa “Velo – Tavs panorāmas rats”. Pilsētā izvietotie plakāti aicina rīdziniekus pašiem pārbaudīt kā mainās skats uz pilsētu un pārvietošanos tajā, pārsēžoties no automašīnas uz velosipēdu.

 

Biedrības pārstāvis Mihails Simvulidi norāda, ka šī nav sezonāla kampaņa: “Lai gan velosezonai nav sākuma vai beigu,

iestājoties saulainākām dienām, paveras iespēja izmantot brīvo laiku jaunu pārvietošanās paradumu apguvei. Bieži vien rīdzinieki izmanto auto situācijās, kurās ērtāk un ātrāk būtu braukt ar velo.

Tas tāpēc, ka cilvēki seko saviem ieradumiem. Mēs mudinām cilvēkus izmēģināt izbraukt sev ierastos, īsākos maršrutus ar velosipēdu. Ļoti iespējams tas iepatiksies un braucējs pamanīs no tā sev ieguvumus – fleksibilitāti, ātrumu, ērtumu”. 

Kampaņa mudina pārliecināties, ka arī daudzus ikdienas maršrutus iespējams veikt ar velosipēdu.

Tikai tā arvien lielākam skaitam pilsētnieku radīsies pārliecība, ka pārsēsties no privātā autotransporta uz videi un pilsētai draudzīgākajiem velosipēdiem ir ne tikai lietderīgi un veselīgi, bet arī patīkami.

Pārvietojoties ar velo nav jāuztraucas par apstāšanās un stāvēšanas ierobežojumiem, ir iespējams doties uz parkiem un piebraukt tieši pie izvēlētā galamērķa – tajā skaitā pie namdurvīm un pilsētas ūdenstilpēm.

Biedrība “Pilsēta cilvēkiem” veicina iedzīvotājiem draudzīgas Rīgas un citu Latvijas pilsētu attīstību, rodot kopīgus risinājumus un stipru pozīciju. Vairāk par biedrības “Pilsēta cilvēkiem” darbību un iespējām tajā iesaistīties var uzzināt vietnē pilsetacilvekiem.lv.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu