“Clubhouse” apliecina, ka lietotāju dati netika nopludināti

TVNET / Cyber News
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Audio saziņas lietotnes “Clubhouse” līdzdibinātājs Pols Deivisons svētdien paziņoja, ka informācija par kiberuzbrukumu 1,3 miljonu lietotāju personīgajiem datiem ir nepatiesa.  

Kā ziņo “Cyber News”, tiešsaistes hakeru forumā tika ievietota informācija, kas ietver tikai publiskus datus – lietotāja ID, lietotājvārdu, saites uz “Twitter” un “Instagram” kontiem, sekotāju skaitu un profilus, kam seko, konta izveides datumu, kā arī uzaicinātāja vārdu un uzvārdu.

Jaunās lietotnes pārstāvji vēsta, ka lietotne netika uzlauzta un visi iegūtie dati ir publiski pieejami ikvienam caur aplikāciju vai API. Tādējādi arī tiek izkliedētas bažas par tādu sensitīvu datu pieejamību kā norēķinu kartes, juridiska satura dokumenti u.c.

Lai informētu lietotājus par viņu datu drošību un neesošajiem datu pārkāpumiem, Deivisons saka: "Nē, tās ir maldinošas un nepatiesas ziņas, mēs netikām uzlauzti. Norādītie dati bija visa publiskā profila informācija no mūsu lietotnes. Tātad atbilde uz to ir galīga - nē.”

Kā jau iepriekš ziņots, tādas platformas kā “LinkedIn” un “Facebook” pagājušās nedēļas laikā cieta no kiberuzbrucēju centieniem, piekļūstot lietotāju privātajiem datiem un ievietojot tos pārdošanai hakeru forumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu