Pedagogu vakcinācija Latvijas novados norit raiti (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Vakcinācijas punkts Liepājas Olimpiskajā centrā. Ilustratīvs foto.
Vakcinācijas punkts Liepājas Olimpiskajā centrā. Ilustratīvs foto. Foto: liepajniekiem.lv

Jelgavas 4.vidusskolas telpās sākta Jelgavas izglītības iestāžu pedagogu un darbinieku kolektīvā vakcinēšana pret Covid-19. Tikmēr 16.aprīlī, Liepājas masu vakcinācijas centrā tiks vakcinēti Liepājas izglītības iestāžu, tostarp pirmsskolas, vispārizglītojošās, profesionālās un cita veida izglītības iestāžu darbinieki.

Risinājums par pedagogu vakcināciju masu vakcinēšanas centros rasts sadarbība ar Veselības ministriju, Vakcinācijas projekta biroju un mediķiem, kas veic vakcināciju centrā.

Plānots, ka dienas laikā tiks savakcinēti visi Liepājā esošie pedagogi, kuri strādā klātienē ar skolēniem un kuri vēlas saņemt vakcīnu. Visus pedagogus vakcinēs ar "Pfizer"/"BioNTech" ražoto vakcīnu.

Tajā pašā laikā Jelgavas Izglītības pārvalde, lai šis process pilsētā noritētu raitāk, ir noorganizējusi izbraukuma vakcināciju.

Otrdien Jelgavas 4.vidusskolas sporta zālē SIA "Veselības centru apvienība" brigāde nodrošināja kolektīvo vakcināciju gan šīs skolas pedagogiem un darbiniekiem, gan arī pedagogiem un darbiniekiem no Jelgavas 6.vidusskolas, Amatu vidusskolas un blakus esošajām bērnudārziem - gan pašvaldības, gan privātajiem.

Vakcinētie Jelgavas 4.vidusskolas pedagogi un darbinieki atzina, ka galvenais pamudinājums vakcinēties ir tas, ka tādējādi izdosies ātrāk veidot kolektīvo imunitāti, savukārt tā ir cerība atgriezties normālā ikdienā - mācības aizvadīt klātienē, nodrošināt interešu izglītības nodarbības, rīkot un sanākt kopā uz koncertiem, uz sporta nodarbībām un darīt daudz ko citu, pēc kā ļoti noilgojušies gan audzēkņi, gan skolotāji. 

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu