Karalienes un prinča Filipa pēdējais medusmēnesis

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix

Edinburgas hercogs princis Filips, kurš viņsaulē devās 9. aprīlī, savas pēdējās dienas pavadīja Vindzoras pilī kopā ar savu mūža sirdsdāmu, karalieni Elizabeti II. Karaliskajai ģimenei tuvi stāvošas personas šo laiku ir nodēvējuši par abu pēdējo medusmēnesi.

Atvadīšanās no prinča Filipa notiks 17. aprīlī. Koronavīrusa dēļ ieviestie ierobežojumi paredz, ka Viņa karaliskās augstības, Edinburgas hercoga prinča Filipa bēres drīkst apmeklēt ne vairāk kā 30 cilvēki. 

Filips pēdējās dienas esot pavadījis gultā, daudz guļot, bet nomoda brīžos viņš vēlējies doties ārā sēdēt saulītē līdzās karalienei Elizabetei II. Abi esot runājušies un atminējušies senās dienas.

"Bija brīži ar labu jušanos un priecīgu kopā būšanu", pat tuvojoties beigām", raksta "Daily Mail" redaktors Ričards Kejs. Dažas dienas princis ar spieķi varējis pats doties īsās pastaigās. Vēlāk viņu veda ratiņkrēslā, ko princis neesot cietis ne acu galā. "Aizvāciet to sasodīto lietu no manām acīm," viņš esot teicis, kad pirmo reizi kopēji viņa istabā ieveduši ratiņkrēslu. 

Karaliene Elizabete II atradusies līdzās savam vīram arī pēdējā dzīves brīdī, raksta "Telegraph". Edinburgas hercogs bija uzstājis, ka aiziet vēlas savās mājās, savā gultā. Un tā arī esot noticis.

"Viņam tas [aiziešanas brīdis] bija piemērots. Tas bija tik maigi. Tas bija it kā kāds viņu paņemtu aiz rokas un aizvestu. Ļoti, ļoti mierīgi, un tas ir viss, ko novēlētu visiem, vai ne?" komentē Veseksas hercogiene Sofija.

Lai gan karaliene ļoti skumst pēc sava ilggadējā dzīvesbiedra, viņa ir pateicīga, ka pandēmijas laikā bija iespēja tik ilgu laiku pavadīt kopā ar savu vīru.

Atskatīsimies uz priecīgajiem pāra kopā būšanas brīžiem!

Foto: AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix
Foto: AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu