Nīderlandes karalis izbrauc 55 gadus senā savas bērnības automobilī (4)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SIPA/EPA/Scanpix

Ar DAF vārdu parasti asociējas lielceļu vilcēji, kas metami vienā maisā ar Volvo, Scania, Mercedes-Benz, Iveco, Ford un citām fūrēm. Tomēr DAF vārdu, kā redzams attēlos, valkā arī krasi atšķirīgi auto, piemēram, pirms 55 gadiem radītais, ko savas jubilejas ietvaros pastaigā bija izvedis Nīderlandes karalis Vilems Aleksandrs.

DAF Kini un Vilemu Aleksandru vieno kopīga vēsture. Jo izrādās, ka Nīderlandes autoražotājs unikālo pludmales bagiju karaliskajai ģimenei bija izgatavojis kā dāvanu, atzīmējot prinča nākšanu pasaulē. 

DAF muzeja pārstāvis Gerts Vermērs saka, ka šis ir patiesi karalisks auto, jo Nīderlandes karaliskā ģimene to regulāri izmantojusi personīgām vajadzībām atpūtas brīžos savā ārpilsētas īpašumā Itālijā. 

"Karalim šī ir atkaltikšanās, jo viņš savu vecāku pavadībā ar šo auto tika vizināts, vēl būdams mazs puika," sacīja Vermērs. 

DAF Kini ir vienīgais šāda veida DAF pasaulē. Lai gan tas radīts pirms vairāk nekā pusgadsimta, automobilis ir ideālā tehniskā kārtībā. Pēdējās desmitgadēs savdabīgais auto vairāk stāvējis muzeja ekspozīcijā nekā ticis lietots. Gadu gaitā tas nobraucis aptuveni 5000 kilometru, tādēļ 30 zirgspēku dzinēja resurss ne tuvu nav izsmelts. 

Arī šonedēļ, kad Vilems Aleksandrs savas 55 gadu jubilejas ietvaros viesojās Eindhovenas augsto tehnoloģiju pilsētiņā, DAF muzeja speciālisti tikai uzstādīja jaunu akumulatoru un Kini bija gatavs kalpot savam karalim, kurš šoreiz vizināja princesi Amāliju.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu