Igaunijas valdība vienkāršo noteikumus Latvijas robežas šķērsošanai (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas un Igaunijas robeža.
Latvijas un Igaunijas robeža. Foto: EPA/Valda Kalnina

Igaunijas valdība atvieglojusi kārtību, kādā Latvijas robežu var šķērsot cilvēki, kam darba vai mācību dēļ regulāri jādodas uz Igauniju.

Saskaņā ar ceturtdienas vakarā pieņemto valdības lēmumu cilvēkiem, kas šādos nolūkos robežu šķērso vismaz divas reizes nedēļā, no pirmdienas, 3.maija, būs jāveic tikai viens Covid-19 tests septiņās dienās, bet tiem, kas pēdējo sešu mēnešu laikā pārslimojuši Covid-19 vai vakcinēti pret to, tas nebūs jādara.

Šāds atvieglojums, kā norāda laikraksts "Postimees", noteikts pirmām kārtām tāpēc, lai atvieglotu Veru apriņķa uzņēmēju un strādājošo stāvokli.

Pašlaik, šķērsojot robežu, jāievēro vispārējā kārtība - cilvēkam, kas dodas neatliekamās darba darīšanās, pēc robežas šķērsošanas jāveic tests, kura rezultātam jābūt negatīvām, lai nebūtu desmit dienas jāpavada pašizolācijā, bet šī prasība nozīmē lielu laika un resursu patēriņu.

Norādīts, ka arī turpmāk gan darba devējiem, gan darba ņēmējiem būs jāievēro visas Covid-19 dēļ noteiktās drošības prasības attiecībā uz distancēšanos, sejas masku valkāšanu un dezinfekcijas līdzekļu izmantošanu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu