Tiešraide: Robotu ētika un tehnoloģiju pienesums biznesa attīstībai

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X

Vai roboti ir mūsu draugi vai ienaidnieki; vai tie palīdzēs vai radīs šķēršļus; vai jāgatavojas cīņai vai kopīgam darbam; vai mēs piedzīvosim sadursmi vai varēsim sadarboties; vai pret robotiem būtu jācīnās vai tie jāizmanto, lai gūtu labumu?

Par šiem un citiem jautājumiem š.g. 12. maijā no plkst. 10.00 līdz 14.30 tiešsaistes vebinārā „Robotu ēras sākums” („Robots are here”) diskutēs Baltijas valstu tehnoloģiju, ražošanas, juridiskās un akadēmiskās nozares eksperti, daloties ar vērtīgu pieredzi biznesa attīstīšanai jaunajos apstākļos.

Diskusijā par robotu ētikas un cilvēka inteliģences jautājumiem piedalīsies:

· Latvijas Valsts prezidenta padomniece informatīvās telpas un digitālās politikas jautājumos Ieva Ilvesa,

· Uzņēmuma „Amber Beverage Group” izpilddirektore Jekaterina Stuģe,

· Latvijas Universitātes pētniece Anne Sauka,

· Romas katoļu baznīcas Rīgas arhidiecēzes arhibīskaps metropolīts Zbigņevs Stankevičs.

Vebinārā tehnoloģiju eksperti un praktiķi:

· Tautvids Dagis, “1ClickFactory”,

· Saimons Žirnis, “Amber Beverage Group”,

· Māris Miezītis “Digital Mind”,

· Gatis Jansons, “Digital Mind”, runās par Robotikas procesu automatizāciju (RPA) uzņēmējdarbības ražīguma veicināšanā, skaidros kā tā darbojas praksē, dalīsies personiskajā pieredzē, rosinās apzināt iespējas automatizēt procesus vebināra dalībnieku uzņēmumos.

Pasākums notiek robotikas tehnoloģiju ēras sākumā, kad pašas tehnoloģijas vēl nav tik izplatītas, bet jau nosaka uzņēmumu attīstības potenciālu nākotnē. Biznesa tehnoloģiju uzņēmuma „Digital Mind” praktiskā pieredze liecina, ka, izmantojot RPA, Baltijas valstu uzņēmumi būtiski uzlabo darbības efektivitāti, lietderīgāk izmanto darbaspēka resursu, atbrīvojot darbiniekus no monotonām darbībām un ļaujot pievērsties intelektuālam darbam ar daudz augstāku pievienoto vērtību.

Forumā eksperti pievērsīsies arī tehnofobijai, jeb bailēm no robotu ieviešanas ikdienas darbā, diskutējot, vai šīs bailes ir pamatotas un kādas ir nākotnes perspektīvas.

“Dzīvojam strauju pārmaiņu laikā, kurā, lai izturētu konkurenci, uzņēmumu vadītājiem ir jāspēj mainīt ierastās prakses un jāmeklē tehnoloģiski risinājumi produktivitātes palielināšanai un izmaksu samazināšanai. Mūsu pieredze liecina, ka, ņemot talkā robotus, konkrētu darbu iespējams veikt vidēji piecas reizes ātrāk, turklāt bieži izvairoties no cilvēcīgām kļūdām. Piemēram, dokumentu, kuru grāmatvedei jāgatavo 15 min, robots spēj uzģenerēt 2 min laikā, un grāmatvedei atliek deleģēšanas darbs un rezultāta uzraudzīšana, koriģēšana. Esam praksē pārliecinājušies, ka roboti būtiski samazina laiku ikdienas rutīnas darbu veikšanai un uzņēmumu operacionālās izmaksas,” skaidro uzņēmuma “Digital Mind” valdes priekšsēdētājs Rinalds Sluckis.

Pasākumu organizē biznesa tehnoloģiju uzņēmums “Digital Mind”, un tas notiks latviešu un angļu valodā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu