Jautā ekspertam: kāpēc man dažreiz jogā gribas raudāt? (1)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Aplītī jogas nodarbību pasniedzēja Līga Ozola
Aplītī jogas nodarbību pasniedzēja Līga Ozola Foto: Luna Vandoorne/Shutterstock

"Kāpēc joga liek mums citreiz kļūt emocionālākiem un rada iekšēju trauksmi? Kā to novērst?" jautā "Miera atslēga - viss ir tevī!" lasītāja. Atbild jogas nodarbību pasniedzēja Līga Ozola.

Jogā mēs mācāmies relaksēties, atslābināties, ļauties notiekošajam un mēģinām tā pa īstam piedzīvot sevi. Bet ne vienmēr tas, ko piedzīvojam ir skaisti, relaksējoši un iepriecina mūs. Sakustinot ķermeni, kustība notiek arī dziļāk- prātā, emocijās un garīgajā plānā.

Un tad, ja cilvēks ikdienā sevi stingri tur grožos, neizpauž emocijas, perfekti sevi kontrolē, tad jogas laikā un arī pēc tās kontrole sāk atslābt, emocijas uzpeld, jo beidzot tām ir dota vaļa un ļaušanās.

Tādēļ cilvēks var just neizskaidrojamu aizkaitināmību, dusmas, trauksmi un kļūt raudulīgs.

Šādas sajūtas ir jutuši vismaz 70% no jogas nodarbību apmeklētājiem. Šīs emocijas ir jāuztver kā signāls un, ja šādas emocijas piemeklē vienreiz, tas nenozīmē, ka tā būs vienmēr.

Būtiski ir nepieķerties šīm emocijām, nesākt sevi ar tām identificēt, bet pieņemt un paanalizēt, uz ko tās var norādīt? Visbiežāk tās norāda, ka cilvēks ir spriedzē, nekad neļauj sev atslābt un tam vienkārši par sevi jāparūpējas, taču īsto atbildi vislabāk zināsi tu pati.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu