Jautā ekspertam: kāpēc suns ar nolaistu galvu ir vispopulārākā jogas poza? (2)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Aplītī jogas nodarbību pasniedzēja Līga Ozola
Aplītī jogas nodarbību pasniedzēja Līga Ozola Foto: fizkes, Shutterstock

"Kāpēc suns ar nolaistu galvu ir vispopulārākā jogas poza?" jautā "Miera atslēga - viss ir tevī!" lasītāja. Atbild jogas nodarbību pasniedzēja Līga Ozola.

Suns ar skatu uz leju (Adhomukhashwanasana) patiesi ir vispopulārākā un biežāk izpildītā jogas poza.

Tā ir populāra, jo tās izpildē tiek iesaistīts pilnīgi viss ķermenis– tā gan stiprina, gan stiepj vienlaicīgi un nodrošina labu prāta/ķermeņa balansu. Tā ārkārtīgi labi uzsilda visu ķermeni.

Ir iesaistīta gan ķermeņa augšējā, gan apakšējā daļa, kā arī ķermeņa priekša un aizmugure vienlaicīgi. Pozas laikā var just gan kājas, gan vēderu, gan muguru, gan rokas un plecus. Pareizi izpildīta, tā lieliski stiepj ķermeņa aizmugurējo daļu - no papēžiem līdz pat galvas augšējai daļai, stiprina augšstilbus, vēderu, plaukstu un plecu locītavas un tur esošo muskulatūru.

Šī poza ir pieskaitāma pie inversiju grupas - apgrieztajām pozām, kur galva ir novietota zemāk par sirdi, līdz ar to tā veicina asinscirkulāciju un maigu iekšējo orgānu masāžu, kā arī nodrošina sejā mirdzumu, sārtus vaigus tādējādi aizkavējot grumbu veidošanos uz sejas un dekoltē zonā.

Suns ar skatu uz leju māca pacietību, jo tā ne vienmēr ir ērta poza, īpaši iesācējiem. Tā efektīvi attīra prātu, vairo enerģiju un ļauj spēcīgāk piedzīvot “šeit un tagad” sajūtu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu