Lietoto apģērbu tirgotāja "Humana Latvia" peļņa pērn sarukusi 30 reizes (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Gints Bāliņš/TVNET

Lietoto apģērbu tirgotājs "Humana Latvia" pagājušajā gadā strādāja ar 6,433 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 18,2% mazāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa saruka 30 reizes un bija 32 880 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

"Humana Latvia" gada pārskats liecina, ka pērn kompānijas ieņēmumi no preču pārdošanas Latvijā samazinājās par 18,1% un bija 6,398 miljoni eiro, bet ieņēmumi no preču pārdošanas citās Eiropas Savienības valstīs saruka par 23,3% un bija 35 847 eiro.

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā minēts, ka pērn "Humana Latvia" strādāja pie darbības optimizācijas saistībā ar Covid-19 pandēmiju.

"Humana Latvia" vadība atzīmē, ka ierobežojumi, kas ieviesti Covid-19 pandēmijas mazināšanai, būtiski samazina ekonomikas attīstību Latvijā un citviet pasaulē. "Nav paredzams, kā situācija attīstīsies nākotnē un līdz ar to pastāv ekonomikas nenoteiktība," teikts uzņēmuma vadības ziņojumā.

Vienlaikus uzņēmuma vadība pauž uzskatu, ka "Humana Latvia" spēs pārvarēt krīzi ar dažādu kompensējošo pasākumu palīdzību.

Šā gada sākumā "Humana Latvia" bija 23 "Humana" un divi "Humana Vintage" veikali.

2019.gadā "Humana Latvia" strādāja ar 7,862 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 1,4% vairāk nekā 2018.gadā, bet kompānijas peļņa pieauga par 0,3% un bija 985 389 eiro.

Kompānija "Humana Latvia" reģistrēta 2005.gada decembrī, un tās pamatkapitāls ir 2845 eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Lietuvas "Humana Second Hand Fundraising Projects", bet patiesā labuma guvēja ir Zimbabvē dzīvojošā Dānijas pilsone Anne Mete Mollere.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu