“Drakulas pilī” Rumānijā ilkņus aizstājušas adatas, pilij kļūstot par vakcinācijas punktu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Drakula
Drakula Foto: Wikimedia Commons

Pagājušās nedēļas nogalē mistērijām un šausmu stāstiem apvītajā Branas pilī Rumānijā apmeklētāji dabūja vairāk redzēt nevis vampīru ilkņus, bet gan mediķu šļirces, jo pils bija pārvērsta par vakcinācijas punktu.

“Pili es ierados aplūkot kopā ar savu ģimeni, bet, kad ieraudzīju plakātu, man nācās saņemt visu savu drosmi, lai piekristu injekcijai,” stāstīja 39 gadus vecais inženieris Līviu Nekula.

Tiem, kuri piekrita injekcijai, tika izsniegts sertifikāts par viņu drosmi un atbildību, solot, ka nākamos 100 gadus viņi būs laipni gaidīti pilī, kā arī tika piedāvāta bezmaksas ekskursija pa moku kambari.

Branas pils atrodas uz robežas starp Transilvāniju un Valahiju Karpatos un tiek saistīta ar 15. gadsimta rumāņu princi Vladu Tepešu, kas zināms arī kā Drakula. Tiesa, pilī viņš neuzturējās.

"Drakulas pils" Rumānijā
"Drakulas pils" Rumānijā Foto: Reuters/ScanPix

Romāna “Drakula” autors Brems Stokers, visticamāk, iedvesmojās no aprakstiem par Vladu un Branas pili, pirms ķērās klāt darbam, kas tika publicēts 1987. gadā, liekot pamatu modernajam vampīru literatūras žanram.

“Drakulas pils” nav vienīgā vieta, kuru Rumānijas valdība pārvērtusi par diennakts vakcinēšanās punktu. Saņemt injekciju iespējams arī Bukarestes Nacionālajā bibliotēkā un citās nozīmīgās un cilvēku apmeklētās vietās.

“Šie centri ir domāti ikvienam, kas vēlas vakcinēties, tomēr nevēlas vai neprot vakcinācijai pieteikties tiešsaistē,” izdevumam “AFP” skaidroja mediķe Beatrise Mālere.

Tiesa, viņa arī piebilda, ka ir ļoti grūti sasniegt tos cilvēkus, kas dzīvo attālākos valsts reģionos, kur vietām pat nav vietējo ārstu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu