Modes psiholoģija: ko par tevi stāsta tava mīļākā soma? Kāds arhetips tu esi?

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/AFP/REUTERS/SCANPIX. Kolāža: TVNET

Divpadsmit arhetipi un divpadsmit somas. Kura ir tavējā un kāds arhetips tu esi? 

Apģērbs var daudz pastāstīt par mums - mūsu sociālo stāvokli, dzīvesveidu un gaumi. Tomēr ir vēl daiļrunīgāka garderobes daļa - mūsu mīļākā soma, kas var atklāt pilnīgi visas kārtis un pateikt daudz interesantu faktu par tā īpašnieku. 

Ir 12 pamata arhetipi, no kuriem cilvēkā parasti dominē viens vai divi.  Arhetipi ir pirmatnēji primitīvi attēli, universāli simboli un motīvi, kas mīt zemapziņā. Kolektīvā zemapziņa ir kopīga visiem cilvēkiem. 

Arhetipi ir pirmtēli, kas organizē mūsu psihisko dzīvi un uzvedību.

Foto: AP/AFP/REUTERS/SCANPIX

Ja tev patīk konkrētas formas somas (piemēram, trapece, taisnstūris vai citas lakoniskas ģeometriskas figūras forma), neapšaubāmi tavs arhetips ir Valdnieks. Tu cieni un novērtē savu statusu, mīli struktūru un plānu. Tev ir svarīga stabilitāte un situācijas kontrole. 

Foto: AP/AFP/REUTERS/SCANPIX

Radītāja arhetipa garderobē var atrast visu veidu somas, arī tādas, kuras ir grūti pat iedomāties. Vienīgās, kā te nebūs, - vienkāršas formas melnas somiņas. Katrā Radītāja arhetipa nēsātajā somā var atrast izteiksmīgas detaļas vai somai ir interesanta tekstūra. Biežāk šā arhetipa pārstāvji dod priekšroku eklektikai, daudzveidībai un ievēro principu: "Izveido savu pasauli. Izveido ko tādu, kas neeksistē."

Foto: AP/AFP/REUTERS/SCANPIX

Somas, kas atgādina portfeļus, pareizas ģeometriskas figūras, norāda, ka to īpašniece sirdī ir maza Mērija Popinsa. Tas ir  arhetips Aizbildnis, un viņa dzīves moto: "Kalpo pasaulei un savai ģimenei."

Foto: AP/AFP/REUTERS/SCANPIX

Somas, kas der visiem dzīves gadījumiem, liecina par Parastā cilvēka arhetipu. Tu mīli pamatlietas un visu, kas ir ērts. Somas visbiežāk ir bez dekoriem un drīzāk no mīksta materiāla, nevis cieta. Šādu somu īpašniekiem patīk strādāt komandā un neizcelties  barā. 

Foto: AP/AFP/REUTERS/SCANPIX

Ja tavu somu var saukt par smieklīgu, ironisku un fantāziju rosinošu, tad tās īpašniekam bieži patīk provocēt citus un izklaidēties ik brīdi. Tā var būt violeta dinozauru mugursoma vai audekla soma ar ironisku uzrakstu. Šāda soma izdala Klauna arhetipu tevī.

Foto: AP/AFP/REUTERS/SCANPIX

Ja tavai iemīļotākajai somai piemīt gracioza forma, smalkas detaļas un izmeklēti toņi, tu visdrīzāk esi estēts. Tev patīk piesaistīt uzmanību. Soma, kas pauž: "Baudi dzīvi!" Tu esi Mīlnieka arhetips. 

Foto: AP/AFP/REUTERS/SCANPIX

Tavā mīļākā soma it mugursoma visās tās formās: āda, zamšāda, tekstilizstrādājumi, ar modernām ūdeni atgrūžošām impregnācijām vai nedaudz vintage stilā. Un tas, iespējams, ir galvenais un bieži vien vienīgais aksesuārs garderobē. Atklājēja arhetips slēpjas mīlestībā pret mugursomām. Šāda modeļa īpašnieka dzīves moto: "Dzīve ir kustība! Vienmēr esmu ceļā, paverot sev jaunus apvāršņus."

Foto: AP/AFP/REUTERS/SCANPIX

Vienkārši jauka, jautra (piemēram, ar sava suņa purniņu) vai soma audekla maisa formātā. Šis piederums atklās jums noslēpumu, ka tā īpašnieks pieder Nevainīgajam arhetipam un patiesi tic: "Pasaule ir skaista, un ar to pietiek!"

Foto: AP/AFP/REUTERS/SCANPIX

Soma, kuras pamats ir minimālisms. Praktiska, daudzpusīga, lakoniskas formas un bez nevajadzīgām detaļām. Šāds modelis pateiks, ka tās saimniece ir Viedais arhetips un viņas dzīves moto: "Intelekts un analīze ir pasaules izpratne."

Foto: AP/AFP/REUTERS/SCANPIX

Gluda, blīva, izturīga āda, grafika, ģeometrija izšķir Karotāja arhetipa somu. Visbiežāk tā ir jostas soma vai mugursoma, jo tās īpašniecei patīk atstāt rokas ir brīvas. Galu galā viņas galvenais moto ir: "Neiespējamais ir iespējams!" 

Foto: AP/AFP/REUTERS/SCANPIX

Ērkšķi, galvaskausi, melna vai sarkana āda - visas šīs detaļas ļauj saprast, ka šī soma ir pieder Dumpiniecei, un tās dzīves princips ir “izprovocēt, iznīcināt un mainīt”.

Un, ja redzat sievieti bez somas, jums jāzina: ar lielu varbūtību jūs atrodaties Burvju arhetipa pārstāvja priekšā, un viņas dzīves kredo ir: "Izpētīt nezināmo un uzzināt lietu būtību."

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu