Liepājā par apmēram 30 miljoniem eiro taps jauna zivju pārstrādes rūpnīca

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Zivis. Ilustratīvs foto.
Zivis. Ilustratīvs foto. Foto: Pixabay

Zivju pārstrādes uzņēmums SIA "Syfud" investēs līdz 30 miljoniem eiro jaunas zivju pārstrādes rūpnīcas izbūvē Liepājas zivju konservu rūpnīcas teritorijā, informēja Liepājas speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) pārvaldē.

Rūpnīcas celtniecību plānots pabeigt 2022.gada rudenī, taču pirmo ražošanas līniju ar nelielu jaudu "Syfud" plāno palaist šoruden.

Apmēram trešo daļu no plānotajām 30 miljonu eiro investīcijām plānots ieguldīt būvniecībā, bet atlikušo - ražošanas tehnoloģijās.

Paredzēts, ka rūpnīca reģionā nodrošinās vismaz 500 darbavietu, bet ražotnei attīstoties, nodarbināto skaits varētu pieaugt līdz 800.

Liepājas SEZ pārstāvji norādīja, ka uzņēmums "Syfud" iegādājies bijušās Liepājas zivju konservu rūpnīcas zemi un sācis priekšdarbus teritorijas labiekārtošanai. Jaunā rūpnīcas kompleksa būvniecības gaitā paredzēts celt gan jaunas ražošanas ēkas, gan arī pārbūvēt teritorijā jau esošās vecās celtnes. Tāpat plānots iegādāties jaunas ražošanas iekārtas, lai ražotu zivju produktus ar augstu pievienoto vērtību.

"Syfud" īpašnieks Sigits Ambrazevičs skaidroja, ka uzņēmums plāno darboties Latvijai pilnīgi jaunā zivju pārstrādes nišā un tādējādi nekonkurēt ar vietējiem zivju konservu ražotājiem vai saldēto zivju tirgotājiem. "Syfud" izmantos Norvēģijā zvejotas zivis, lai ražotu patēriņam gatavu zivju produkciju.

Pēc viņa teiktā, darbības sākumposmā uzņēmuma galvenais uzsvars būs uz lašu sortimentu.

"Zivju pārstrādes rūpnīcā izmantosim modernas automatizētas ražošanas tehnoloģijas, kas ļaus nodrošināt augstu produktivitāti un līdz ar to arī ļoti konkurētspējīgas algas darbiniekiem zivsaimniecības nozarē. Darbs būs gan pārtikas tehnologiem un ražošanas speciālistiem, gan kvalitātes vadības speciālistiem un tirdzniecības organizatoriem," sacīja Ambrazevičs.

Liepājas SEZ piebilda, ka pašlaik "Syfud" tiek gatavots nomas līgums un dokumenti Liepājas SEZ kapitālsabiedrības statusa iegūšanai.

Kompānija "Syfud" reģistrēta 2020.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2800 eiro, liecina "Firmas.lv" pieejamā informācija. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Lietuvas pilsonis Ambrazevičs, kuram pieder arī šī gada martā reģistrēts uzņēmums, ar tādu pašu juridisko adresi un pamatkapitālu SIA "Syfud Salmon".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu