Video Timrots izmēģina stūraino "Citroen" šedevru (3)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Turpinot ik pa laikam atgriezties autobūves vēsturē, ātruma un piedzīvojumu raidījuma "Ātruma cilts" vadītājs Pauls Timrots rubrikas Bez ABS ietvaros izmēģinās Francijas autobūves šedevru Citroën BX, kas šķiet sastāvam no pilnīgi taisnām virsbūves līnijām, kuras piesedz inovatīvu hidropneimatisko piekari.

Jānis Roze, benzīngalvu kopienas "Es par auto!" pārstāvis, pie sava 30 gadus vecā "Citroën" ticis pavisam nesen, tāpēc ar lepnumu gatavs izrādīt unikālo ieguvumu. Šis 80. gados populārais auto bijis pirmais masveidā ražotais "Citroën", un desmit gadu laikā saražoti teju 2,5 miljoni šādu spēkratu.

Jānim Rozem patīk automašīnas, ar ko dizainers mēģinājis ko pateikt. Lai arī "Citroën BX" izskatās kā zīmēts ar lineālu un tam ir pavisam vienkārša virsbūve, šis ir spēkrats ar īpašu stāstu. Izrādās, ka tā

autors ir leģendārais Marčello Gandini, kura kontā ir arī BMW, "Lamborghini" un citu novērtētu spēkratu dizains.

"Citroën BX" sver tikai 950 kilogramus, tam ir oriģinālais motors un hidropneimatiskā piekare. Paulam Timrotam ir iespēja izmēģināt, kā tā darbojas, un vietā ir jautājums – kādēļ šāds risinājums izmantots tik reti. Pauls dodas izbraucienā un atzīst, ka

šī ir kungu mašīna ar augstu komforta līmeni, bet visa stūres pastiprinātāja enerģija uzdāvināta bremžu pastiprinātājam.

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Kāpēc pneimatiskā piekare autoindustrijā tomēr nav bieži sastopama un vai mūsdienās vēl kādreiz piedzīvosim auto, kas apmetīs dizaina kūleni, noskaidrosim jaunajā raidījuma sērijā.

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu