Ukraina no trešdienas pārtrauks aviosatiksmi ar Baltkrieviju (4)

LETA/INTERFAX
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Try_my_best/Shutterstock

Ukraina no trešdienas pārtrauks aviosatiksmi ar Baltkrieviju, kas izpelnījusies starptautisku kritiku par aviokompānijas "Ryanair" lidmašīnas nosēdināšanu Minskā, lai aizturētu opozicionāru Romānu Protaseviču.

"No 26.maija plkst.00.00 Ukraina pārtrauc aviosatiksmi ar Baltkrieviju," otrdien pavēstīja Ukrainas premjerministrs Deniss Šmihaļs.

Turklāt Ukrainas kompānijām un lidmašīnām tiks aizliegts lidot Baltkrievijas gaisa telpā, viņš piebilda.

"Situācija ar kompānijas "Ryanair" lidmašīnas piespiedu nosēdināšanu Minskā ir Starptautiskās civilās aviācijas konvencijas pārkāpums. Mūsu valdības lēmums ir vērsts uz lidojumu un pasažieru drošības garantēšanu," uzsvēra Šmihaļs.

Baltkrievijas režīma varasiestādes svētdien piespieda aviokompānijas "Ryanair" lidmašīnu, kas bija ceļā no Atēnām uz Viļņu, nolaisties Minskā, lai aizturētu opozīcijas līderes Svjatlanas Cihanouskas štāba locekli, opozīcijas medija "Nexta" dibinātāju Romānu Protaseviču. Reizē ar Protaseviču tika aizturēta arī viņa draudzene Sofija Sapega, kas ir Krievijas pilsone.

Eiropadome pirmdienas vakarā vienojās par ekonomisku un personālu sankciju noteikšanu pret Baltkrieviju, tostarp aizliedzot Baltkrievijas aviosabiedrībām lidojumus Eiropas Savienības (ES) gaisa telpā un liedzot tām piekļuvi ES lidostām. Eiropadome arī pieprasīja nekavējoties atbrīvot Protaseviču un Sapegu un garantēt viņu pārvietošanās brīvību.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu