Ierobežojum aviosatiksmē ar Baltkrieviju: ministrija informē par valdībā nolemto (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Skycolors/Shutterstock

Pieņemot lēmumu par gaisa satiksmes ierobežošanu ar Baltkrieviju, tuvākajā laikā netiek plānotas izmaiņas sauszemes pasažieru pārvadājumu kārtībā, kas noteiktas Covid-19 izplatības dēļ, trešdien žurnālistiem atzīmēja satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP).

Viņš piebilda, ka noteiktie ierobežojumi patlaban liedz nodrošināt regulāros un neregulāros pasažieru reisus uz un no trešajām valstīm, tostarp attiecīgi arī Baltkrieviju.

Vienlaikus ministrs uzsvēra, ka Latvijas pilsoņiem valsts robežas vienmēr ir atvērtas, atgriežoties mājās, pieļaujot, ka šī atgriešanās "mājās" var notikt gan pa sauszemi, gan citos iespējamajos veidos.

Tāpat Linkaits skaidroja, ka, pieņemot lēmumu par aviosatiksmes ierobežošanu ar Baltkrieviju, primāri tika vērtēts cilvēku un pārvadātāju drošības aspekts, nevis ekonomiski apstākļi.

"Protams, katram lēmumam ir ekonomisks ieņēmumu un zaudējumu aprēķins. Arī šajā situācijā mēs lūdzām aviācijas sektora uzņēmumiem iesniegt šādus aprēķinus, bet tie, pirmkārt, ir ļoti vispārīgi, jo mēs nezinām, cik ilgi šī situācija turpināsies. Otrkārt, situācija ir mainīga - tātad ir ne tikai zaudējumi, bet arī izmaiņas lidojumu trajektorijās. Aplidojot Baltkrieviju, protams, ir vairākas aviokompānijas, kas izmanto mūsu gaisa telpu, tā kā šī situācija ir mainīga," sacīja Linkaits.

Ministrs atzīmēja, ka Eiropas Komisija vērtēs lēmuma ietekmi uz visu Eiropas aviācijas sektoru, apsverot iespēju izveidot kādus kompensējošus mehānismus ekonomisko seku mazināšanai.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu