Merkele sūta uz ASV delegāciju sarunām par "Nord Stream 2" (7)

LETA/INTERFAX
CopyLinkedIn Draugiem X
Vācijas kanclere Angela Merkele
Vācijas kanclere Angela Merkele Foto: EPA/Andreas Gora / POOL

Vācijas kanclere Angela Merkele šajā nedēļā sūtīs uz ASV augstu amatpersonu delegāciju, lai spriestu par gāzesvada "Nord Stream 2" projektu, vēsta ziņu aģentūra "Bloomberg", atsaucoties uz vācu mediju koncernu "Funke Media Group".

Vācijas delegāciju vadīs Merkeles ārpolitikas padomnieks Jans Hekers un ekonomikas padomnieks Lars Hendriks Rellers. Vācijas delegācijai ASV paredzēta tikšanās ar prezidenta Džo Baidena nacionālās drošības padomnieku Džeiku Salivanu un tirdzniecības pārstāvi Ketrinu Tai.

Vācijas delegācijas viesošanās mērķis ir likvidēt vēl palikušo spriedzi ASV un Vācijas ekonomiskajās attiecībās, un tā notiks vien dažas dienas pirms Baidena pirmās vizītes Eiropā.

Viena no neatrisinātajām problēmām ir iepriekšējā ASV prezidenta Donalda Trampa ieviestās muitas nodevas tērauda un alumīnija importam no Eiropas.

Baidens iepriekš paudis, ka turpmākas sankcijas pret "Nord Stream 2" būtu kontrproduktīvas Eiropas un ASV attiecībām.

Šī projekta īstenošana turpināsies, "jo tas jau tāpat ir teju pilnībā pabeigts", norādījis Baidens.

Pašreizējā ASV administrācija vairākkārt apliecinājusi, ka ir pret projektu "Nord Stream 2" un centīsies likt šķēršļus tā pabeigšanai.

Republikāņi gan kritizē Baidenu par pārāk maigo, kā viņi uzskata, sankciju politiku pret gāzesvadu.

Vairāki republikāņi maijā pauda neapmierinātību ar Baidena lēmumu pagaidām nenoteikt sankcijas gāzesvada uzņēmumam operatoram "Nord Stream 2 AG".

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu