"Oatmilk": kur zemnieku vienkāršība pārtop izsmalcinātā laikmetīgā modē

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

"Oatmilk" ir jaunas latviešu modes mākslinieces Gunas Nebares zīmola apģērbu kolekcija, kas pēc pirmās modes skates Maskavā tagad tiek prezentēta plašākai publikai Latvijā un pasaulē. Kolekcijā spilgti izpaužas zīmola galvenā būtība un esence - tradicionāla zemnieku apģērba vienkāršība pārtop izsmalcinātā laikmetīgā modē un dizainā.

Oatmilk (tulk. no angļu valodas - auzu piens) – auza pati par sevi ir parasts grauds, bet, pārvēršot to pienā, rodas kaut kas pavisam jauns, unikāls un visnotaļ baudāms. Izstrādājot šo kolekciju, Guna Nebare

ir izmantojusi tikai dabīgus, ilgtspējīgus un bioloģiski izstrādātus audumus un materiālus.

Šajā kolekcijā spēcīgi klātesošas ir veclaicīguma sajūtas, kas pastiprinātas ar smalkām, bet pamanāmām detaļām – vintage iedvesmotas piegrieztnes mijas ar īpašiem un neparastiem piegriezumiem.

Foto: Publicitātes foto

Kolekcijā dažādu detaļu izstrāde tiek aizgūta no senām tradīcijām, piemēram, rāvējslēdzēju un gumiju izmantošana tiek aizstāta tikai ar pogām, striķiem un lentēm. Oatmilk ir īpaša – tai nav robežu ne laikā, ne telpā. Daudzi no dizainiem ir transformējami dažādos valkāšanas veidos un maināmās formās.

Foto: Publicitātes foto

Guna Nebare pati redz šīs kolekcijas apģērbu gan pilsētas modes dāmām, gan stilīgiem streetstyle jauniešiem un māksliniekiem, līgavām, kā arī cienījamām kundzēm, kuras novērtē labu modi.

Jaunās latviešu modes mākslinieces esence ir radīt dizainus, kas domāti Sievietei - dzīves svinēšanai un savas esības uz zemes baudīšanai. Galvenais iedvesmas avots ir viss etniskais un vēsturiskais gan apģērba dizainā, gan tā tehniskajā izpildījumā. Kolekcijā ir audumi, kas ir primitīvi, vienkārši un neapstrādāti un reti izmantoti modes pasaulē - kā nebalināta kokvilna, džuta, kaņepju audumi. Dizaineres rokās šie primitīvie materiāli savienojumā ar vienkāršo un vienlaicīgi smalki izstrādāto dizainu pārtop īstā meistardarbā.

Guna Nebare zīmols lepojas ar izcilu kvalitāti, strādā atbilstoši “lēnās modes” (slow fashion) konceptam un ļoti augstu vērtē ilgstpējību, godīgu tirdzniecību (fairtrade), ētiku un bezatkritumu filozofiju.

Visi izmantotie materiāli Guna Nebare zīmola dizainos ir dabīgi un bioloģiski audzēti, nodrošinot, ka viss process, no diega līdz gala produktam, ir dabīgs, ilgstpējīgs un pilnīgi kompostējams – tā, lai izstrādājuma nodzīvotās dzīves beigās tas pārvēršas dārzā, nevis piesārņojumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu