Pēc 40 gadiem publiski izstādīta princeses Diānas kāzu kleita

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP Photo/FILE, JUSTIN TALLIS / AFP

Pēc gandrīz 40 gadiem  Kensingtonas pilī, izstādes "Royal Style in the Making" ietvaros, publiskai apskatei izstādīta Velsas princeses Diānas kāzu kleita, kura viņai bija mugurā 1981. gada 29. jūlijā.

Skats, kā lēdija Diāna Spensere pa Vestminsteras abatijas eju dodas pie altāra savā ziloņkaula krāsas zīda kāzu kleitā, joprojām ir viens no visu laiku slavenākajiem karaliskās ģimenes modes mirkļiem. Jā, patiešām modes kritiķi šo kleitu nodēvē par vislabāk glabāto un sargāto noslēpumu modes vēsturē, kāds jebkad ir bijis.

Kleitu, kurā lēdija Diāna Spensere teica jāvārdu Velsas princim Čārlzam Sv. Pāvila katedrālē Londonā, radīja modes dizaineru pāris Deivids un Elizabete Emanueli.

Foto: AP Photo/FILE

Deivids un Elizabete Emanueli izveidoja sarežģītu ziloņkaula krāsas tafta kleitu, kas vēlāk tika atdarināta neskaitāmās kopijās visā pasaulē. Protams, bez sarežģītajiem un smalkajiem 10 000 pērļu izšuvumiem, ko var atļauties tikai britu karaļnams.

Foto: JUSTIN TALLIS / AFP

Interesanti fakti par skaisto līgavas kleitu:

* Līgavas kleitas velces garums bija gandrīz 8 metri, un tās ideja piederēja pašai Diānai;

* Pirms kāzām Diāna strauji zaudēja svaru, jo viņai bija ēšanas traucējumi no pārlieku lielā stresa. Dizaineri līdz pēdējam brīdim pāršuva kāzu kleitas augšdaļu, lai tā derētu līgavai;

* Tika radīta otra - rezerves tērpa versija, ja kāzu kleitas skices nokļūtu preses rokās pirms kāzu dienas;

* Mežģīnes darinātas pēc karalienes Mērijas mežģīņu skices;

* Kleitu ieraudzīt alka 70 miljoni cilvēku, kuri vēroja kāzu dienas tiešraidi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu