Krievijā par "ārvalstu aģentu" atzītais izdevums "VTimes" pārtrauc darbību

TVNET/LETA/RFE/RL
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: allstars/Shutterstock

Krievijas biznesa izdevums "VTimes", ko Tieslietu ministrija iekļāvusi tā dēvēto ārvalstu aģentu sarakstā, paziņojis par darbības apturēšanu no 12.jūnija.

Redakcija nevēlas strādāt "opozīcijas politisko mediju" nišā un pakļaut draudiem darbiniekus, teikts redakcijas paziņojumā.

"VTimes" pagājušajā gadā izveidoja žurnālisti, kas aizgāja no Krievijas biznesa laikraksta "Vedomosti", apsūdzot jauno laikraksta galveno redaktoru prokremliskas cenzūras ieviešanā.

Nauda projektam, kā ticis ziņots, savākta no nākamajiem lasītājiem.

Kā norādīja redakcija, ar lasītāju ziedojumiem nav pietiekami, lai finansētu kvalitatīvu mediju.

"Birka "ārvalstu aģents" ir sagrāvusi "VTimes" biznesa modeli, bet mēs šo izdevumu izveidojām tieši kā biznesu. Reklāmdevēji un partneri nesaprot, kā sadarboties ar "ārvalstu aģentu", un mēs nevaram viņus par to nosodīt," teikts redakcijas paziņojumā. Redakcija arī norāda, ka ar ārvalstu aģentu sarakstā iekļautajiem medijiem vairās komunicēt ierēdņi, uzņēmēji un analītiķi, kas apgrūtina materiālu veidošanu.

Organizācijām un personām, kas Krievijā atzītas par "ārvalstu aģentiem", jāatklāj savi finansējuma avoti un visas savas publikācijas attiecīgi jāmarķē. Pretējā gadījumā tām draud lielas sodanaudas.

Aprīlī Krievija par "ārvalstu aģentu" atzina Latvijā reģistrēto uzņēmumu "Meduza". "Meduza" pavēstīja, ka "ārvalstu aģenta" statuss to nostāda uz izdzīvošanas robežas. Izdevums paziņojis, ka zaudējis visus reklāmdevējus un sācis ziedojumu vākšanas kampaņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu