"Wizz Air" vadītājs kritizē liegumu lidot virs Baltkrievijas

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Ungārijas zemo cenu aviokompānijas “Wizz Air” direktors Jozefs Varadi kritizējis vairāku valstu lēmumu aizliegt lidojumus virs Baltkrievijas teritorijas pēc incidenta ar “Ryanair” lidmašīnu, kas Minskā tika nosēdināta ar mērķi aizturēt opozicionāru Romānu Protaseviču, vēsta “Reuters”.

“Es nedomāju, ka tā ir pareiza reakcija. Pēc manām domām, aviāciju nedrīkst izmantot kā politisko sankciju instrumentu,” sacīja Varadi aģentūrai “Reuters”. Viņš uzskata, ka nav noticis kas tāds, kas varētu apdraudēt reisu drošību.

“Tie ir politiski, nevis drošības pasākumi. Nedomāju, ka tas [“Ryanair”] reiss būtu bijis patiesi apdraudēts,” sacīja “Wizz Air” vadītājs.

Varadi norādīja, ka šāds lēmums vēl vairāk sarežģīs aviokompāniju stāvokli, kurām jau tā ir sarežģīti darboties koronavīrusa pandēmijas apstākļos. Pēc viņa vārdiem, kompāniju “Wizz Air” liegums lidot pāri Baltkrievijai tikpat kā neietekmēs, jo lielākā daļa reisu joprojām nenotiek saistībā ar valstīs noteiktajiem ierobežojumiem.

Iepriekš Eiropas Savienība pieņēma lēmumu liegt Baltkrievijas aviokompānijām lidot uz Eiropas Savienību, savukārt daudzas Eiropas aviokompānijas atteicās no lidojumiem uz Minsku, kā arī tika lemts izvairīties no ielidošanas Baltkrievijas gaisa telpā.

Turklāt Eiropas Savienība gatavojas noteikt sankcijas pret Baltkrievijas aviācijas nozares amatpersonām un nacionālo aviopārvadātāju “Belavia”.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu