Arī Jelgavā ZZS ar Rāviņu priekšgalā uzvar, bet popularitāte samazinās

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Jelgavas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš.
Jelgavas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš. Foto: Evija Trifanova/LETA

Zaļo un Zemnieku savienība ar pašreizējo Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētāju Andri Rāviņu priekšgalā saņēmusi lielāko vēlētāju atbalstu 5.jūnijā notikušajās vēlēšanās, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotā informācija. Līdzīgi kā Aivars Lembergs Ventspilī, arī Rāviņš piedzīvojis jūtamu popularitātes kritumu.

Ja iepriekšējās Jelgavas domes vēlēšanās par ZZS nobalsoja 41,54% vēlētāju, tad šogad Rāviņa pārstāvēto sarakstu atbalstījuši 32,27% jelgavnieku.

Balsu sadalījums starp pārējām partijām ir visnotaļ sadrumstalots. Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" Jelgavā saņēmusi 12,45 % balsu, "Jaunā Vienotība" - 13,55%, "Kustība "Par!"" - 10,38%,

Par "Latvijas Krievu savienību" nobalsojuši 8,14% vēlētāju, par sociāldemokrātisko partiju "Saskaņa" - 6,98%, bet par Latvijas Reģionu Apvienību - 7,59%, 

Jaunā konservatīvā partija Jelgavā saņēmusi 4,95% vēlētāju balsu, par politisko partiju "KPV LV" Jelgavā nobalsojuši 1,9%, bet par "Progresīvajiem" - 0,9% jelgavnieku.

Vēlēšanu rezultātā ZZS zaudējusi vienu mandātu pašvaldībā un turpmāk to domē pārstāvēs seši deputāti - Rāviņš, viņa vietniece Rita Vectirāne, Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādes "Kultūra" vadītājs Mintauts Buškevics, Jelgavas Valsts ģimnāzijas direktore Inese Bandeniece, Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādes "Pilsētsaimniecība" vadītājs Māris Mielavs, kā arī domes deputāts Vilis Ļevčenoks.

Pa diviem mandātiem šajās vēlēšanās ieguvušas nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK", kuru pārstāvēs pašreizējais vicemērs Jurijs Strods un domnieks Roberts Šlegelmilhs, "Jaunā vienotība", no kuras domē ievēlēti domnieks Aigar Rublis un arheologs Andris Tomašūns, savukārt no "Kustība "Par!"" saraksta Jelgavas domē iekļuvuši uzņēmējs Uldis Dūmiņš un advokāts Mārtiņš Daģis.

Savukārt vēl trīs partijas ieguvušas pa vienam mandātam - no Latvijas Krievu savienības ievēlēts Andrejs Pagors, no "Saskaņas" - bijusī Saeimas deputāte Zenta Tretjaka, bet no Latvijas Reģionu apvienības - pašreizējais domes deputāts Gunārs Kurlovičs.

Iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās 2017.gadā Jelgavas domē septiņus mandātus ieguva ZZS, trīs mandātus - "Saskaņa", divus - nacionālā apvienība "Visu Latvijai!" - "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK", kā arī pa vienam ieguva partija "Vienotība", politiskā partija "KPV LV" un "Latvijas Reģionu Apvienība".

Jau ziņots, ka pašvaldību vēlēšanās, ņemot vērā arī tos iedzīvotājus, kuri nobalsoja iepriekšējā balsošanā, nobalsojuši kopumā 327 938 iedzīvotāji jeb 34,01% balsstiesīgo, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) jaunākie apkopotie dati.

Tostarp sestdien no plkst.7 līdz 20 nobalsojuši 203 243 vēlētāji jeb 21,08% balsstiesīgo iedzīvotāju.

CVK vadītāja Kristīne Bērziņa šovakar preses konferencē paziņoja, ka tā ir vēsturiski zemākā vēlētāju aktivitāte pašvaldību vēlēšanās.

Lielākā aktivitāte vēlēšanās bijusi Vidzemē, kur kopumā nobalsojuši 36,61% balsstiesīgo iedzīvotāju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu