Bērziņa: "Kuldīgas novadam" mērķis bija iegūt vairāk nekā pusi balsu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Partijas "Kuldīgas novadam" mērķis Kuldīgas domes vēlēšanās bija iegūt vairāk nekā pusi balsu, pauda politiskā pārstāve, Kuldīgas novadā līdzšinējā domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa.

Saskaņā ar pašvaldību provizoriskajiem rezultātiem, "Kuldīgas novadam" ieguvusi astoņus deputātu mandātus no 15.

"Mūsu partijas mērķis bija iegūt vairāk nekā pusi balsu un tas mums ir izdevies. Paldies visiem novada iedzīvotājiem, kuri atnāca uz vēlēšanām un kuriem ir svarīgi tas, kā turpmāk attīstīsies novads. Paldies arī par to, ka iedzīvotāji ir novērtējuši līdz šim padarīto," sacīja Bērziņa.

Bērziņa vēlētos, lai novadam būtiskos jautājumus deputāti arī turpmāk izlemtu vienprātīgi. Viņa sacīja, ka "Kuldīgas novadam" ir atvērti sadarbībai ar visiem ievēlētajiem deputātiem. Bērziņa atgādināja, ka arī līdz šim visi novada attīstībai nozīmīgākie jautājumi izlemti vienbalsīgi un būtu labi, ja šāda prakse turpinātos arī jaunajā sasaukumā.

Jau ziņots, ka partija "Kuldīgas novadam" šajās pašvaldību vēlēšanās ieguvusi astoņas vietas, kas ir par diviem mandātiem mazāk nekā iepriekšējās vēlēšanās, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotie dati.

Taču pēc administratīvi teritoriālās reformas Kuldīgas novada domi veido 15 deputāti, iepriekšējo 17 vietā.

No "Kuldīgas novadam" ievēlēta līdzšinējā Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa, Kuldīgas novada domes deputāti Agris Kimbors, Inese Astaševska, Brigita Freija, Raimonds Lapuķis un Baiba Mikāla, Saldus medicīnas centra valdes priekšsēdētāja Nellija Kleinberga, kā arī SIA "Kuldīgas komunālie pakalpojumi" valdes priekšsēdētājs Artis Roberts.

Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS), "Latvijas attīstībai" (LA) un nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" katrai jaunajā sasaukumā būs divi deputāti. No ZZS Kuldīgas novadā ievēlētas Kuldīgas novada dome deputāte Ruta Karloviča un Alsungas novada dome domes priekšsēdētāja Daiga Kalniņa, no LA domē ievēlētas Skrundas novada pašvaldība domes priekšsēdētāja Loreta Robežniece un Skrundas novada pašvaldības aprūpes nama "Valtaiķi" direktore Gunita Bivbāne, savukārt nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" pārstāvēs mežsaimniecības konsultante Sigita Vaivade un Kuldīgas novada pašvaldības deputāte Kristīna Ansone.

Vēl vienu mandātu ieguva arī Jaunā konservatīvā partija, kuru jaunajā sasaukumā pārstāvēs SIA "LASERN" valdes loceklis Romāns Ernsons.

Kopumā Kuldīgas novadā balsstiesīgo skaits šajās pašvaldību vēlēšanās bija 23 378, no kuriem balsot devās 7352 jeb 31,45% balsstiesīgie.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu