Anglija atliek ilgi gaidīto ierobežojumu atcelšanas brīdi (7)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Britu premjerministrs Boriss Džonsons
Britu premjerministrs Boriss Džonsons Foto: AP/Scanpix

Uzklausot zinātnieku brīdinājumus par iespējamu strauju Covid-19 pacientu skaita pieaugumu slimnīcās, Lielbritānijā šodien atlikta iecere no 21.jūnija pilnībā atcelt visus karantīntas ierobežojumus. 

Lielbritānijā novērojams jauno inficēšanās gadījumu skaita pieaugums, ko izraisījis tā dēvētais koronavīrusa "Delta" jeb Indijas variants, kurš pazīstams kā krietni lipīgāks par citiem Covid-19 paveidiem. 

Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons pirmdien paziņojis, ka uz četrām nedēļām atliek iecerēto pilnīgo ierobežojumu atcelšanu, lai valsts veselības aprūpes sistēmai dotu "dažas izšķirošas nedēļas" vēl plašākai iedzīvotāju vakcinācijai. 

Lai gan saikne starp inficēšanos un uzņemšanu slimnīcās ir "vājināta", tā nav "pārtraukta", skaidroja britu premjerministrs.

Ierobežojumu atcelšana nozīmētu "reālu iespēju", ka vīruss apsteigs vakcīnas, izraisot vēl tūkstošiem nāves gadījumu, no kuriem ir iespējams izvairīties. 

Tas nozīmē, ka daži sociālo kontaktu ierobežojumi joprojām būs spēkā līdz 19.jūlijam, toties plānots atcelt kāzu viesu skaita ierobežojumu, ievērojot virkni citu noteikumu.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu