Būvvalde: pusē no pārbaudītajiem hosteļiem atklāti pārkāpumi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas pilsētas Būvvaldes vadītāja pienākumu izpildītājs Jānis Belkovskis.
Rīgas pilsētas Būvvaldes vadītāja pienākumu izpildītājs Jānis Belkovskis. Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas būvvalde kopsummā pārbaudījusi 53 hosteļus, un teju pusē no tiem atklāti pārkāpumi, izriet no būvvaldes vadītāja pienākumu izpildītāja Jāņa Belkovska teiktā.

Viņš informēja, ka kopumā 28 pārbaudītajos hosteļos nav konstatēti pārkāpumi, bet 25 gadījumos pieņemti lēmumi par telpu slēgšanu vai uzdots novērst patvaļīgās būvniecības sekas.

Būvvalde turpina preventīvas pārbaudes par to, kā tiek pildīti tās norādījumi.

Analizējot līdzīgas situācijas, pārbaudītas būves Rīgā, kur tikuši pieņemti lēmumi par ekspluatācijas pārtraukšanu. Pārbaudīti 27 objekti, no kuriem deviņos objektos konstatēts, ka cilvēki tajos uzturas.

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldības policiju telpas ir atbrīvotas un izliktas brīdinājuma zīmes par telpu ekspluatācijas aizliegumu.

Kā ziņots, saistībā ar notikušo ugunsgrēku 28.aprīļa naktī Rīgā, Merķeļa ielā, joprojām notiek aktīva izmeklēšana un līdz šim ir atpazītas septiņas no deviņām personām, kuras gāja bojā ugunsgrēkā. Visas atpazītās personas bija Latvijas pilsoņi.

Līdz šim policija kopumā ir aizturējusi sešas personas un visām personām ir noteikts procesuālais statuss ar tiesībām uz aizstāvību.

Kriminālprocess kvalificēts par ugunsdrošības noteikumu tīšu pārkāpšanu un uzņēmējdarbību bez reģistrēšanas vai bez speciālas atļaujas.

Meklēšanā izsludinātais uzņēmējs Ernests Rieksts aizturēts un tiesa viņam piemērojusi apcietinājumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu