Londonā aizvadīti vērienīgi "Brīvības Marša" un "Iznīcināšanas sacelšanās" protesti (7)

TVNET/The Guardian
CopyLinkedIn Draugiem X
Protesti Londonā
Protesti Londonā Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS/AFP

26.jūnijā, Londonā notika kārtējais "Brīvības maršs". Tā ietvaros vairāki tūkstoši cilvēki izgāja Londonas ielās, lai protestētu pret valdības izdotajiem Covid-19 ierobežojumiem. 

Protestētāji devušies cauri Oksfordas ielai, pirms savākšanās Haidparkā. Tāpat ar baneriem un saukļiem tie maršējuši garām Dauninga ielai, kur atrodas arī Lielbritānijas premjerministra mītne. 

Protestētāji norāda uz atšķirīgiem iemesliem, kāpēc tie piedalās gājienā. Tomēr mērķis bija panākt premjerministra Borisa Džonsona atkāpšanos un Covid-19 pandēmijas dēļ noteikto ierobežojumu atcelšanu.

Tāpat sestdien notika arī vides aktīvistu "Iznīcināšanas sacelšanās" protests, kura mērķis bija pieprasīt "jaunu normālo" ražošanas standartu ieviešanu, lai arī pēc Covid-19 tiktu strādāts pie videi draudzīgu ražošanas veidu piekopšanas. 

Protestētāju pūļi bija vienojušies apvienoties galvenajā gājienā - uz Vestminsteru jeb Lielbritānijas parlamentu. 

Protestētāji apmētājuši parlamenta ēku un premjera rezidenci ar tenisa bumbiņām, uz kurām rakstīti dažādi pret valdību vērsti saukļi. Neraugoties uz to, Lielbritānijas policijas pārstāvji ziņo, ka protesti aizvadīti salīdzinoši mierīgi. Kopumā aizturētas tikai trīs personas, no kurām viena jau atradās policijas meklēšanā par iepriekš pastrādātu noziegumu. Tāpat trīs policisti cietuši vieglus miesas bojājumus, norāda The Guardian. 

Tikmēr Lielbritānijas iedzīvotāji pauž sarūgtinājumu, ka nacionālā raidsabiedrība BBC, kā arī citi lielākie mediju pārstāvji protestus nav atspoguļojuši. 

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu