"Rīgas satiksme" par 21 miljonu eiro plāno iegādāties 12 ūdeņraža un 23 elektroautobusus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"Rīgas satiksme" rīkotā preses konference, kurā informē par 2020. gadā apstiprinātajiem budžeta rādītājiem un uzņēmuma nākotnes plāniem.
"Rīgas satiksme" rīkotā preses konference, kurā informē par 2020. gadā apstiprinātajiem budžeta rādītājiem un uzņēmuma nākotnes plāniem. Foto: Zane Bitere/LETA

Pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" līdz 2023.gada beigām plāno iegādāties 12 ūdeņraža un 23 elektroautobusus, otrdien preses konferencē informēja uzņēmuma vadība.

Kopumā autobusu iegādei plānots izlietot aptuveni 21,37 miljonus eiro. No šīs summas aptuveni 18,17 miljoni varētu būt Kohēzijas fonda finansējums.

Autobusu iegāde plānota, īstenojot projektu "Videi draudzīga sabiedriskā transporta infrastruktūras attīstība Rīgā - bezizmešu autobusu iegāde".

Pašlaik noritot projekta sagatavošana un izsludināta tirgus izpēte ūdeņraža un elektroautobusu iegādei.

Preses konferencē arī tika sniegta informācija par uzņēmuma plāniem pretendēt uz Atveseļošanās un noturības mehānisma finansējumu 17 bateriju elektroautobusu iegādei, septiņu uzlādes iekārtu iegādei un četru zemās grīdas tramvaju iegādei.

Šajos iepirkumos plānots izlietot aptuveni 24,03 miljonus eiro un projektu īstenot līdz 2026.gada jūnijam.

Uzņēmuma vadība arī atgādināja par Kohēzijas fonda projektu, kurš tiek īstenots, - Rīgas tramvaja infrastruktūras pielāgošana zemās grīdas tramvajiem. Projekta gaitā paredzēts pielāgot 7. un 5. maršruta tramvaju līnijas zemās grīdas tramvaju parametriem.

Projekta kopējās izmaksas tiek lēstas 47,94 miljonu eiro apmērā.

Savukārt runājot par aizvadīto gadu, tas tika novērtēts kā veiksmīgs. Uzņēmuma izdevies atbrīvoties no vairākiem nevajadzīgiem nekustamajiem īpašumiem, samazinātas izmaksas ārpakalpojumiem u.c.

Kopumā "Rīgas satiksmes" ieņēmumi bijuši 182,9 miljoni eiro, kas ir par 25,9 miljoniem eiro mazāk nekā 2019.gadā. Savukārt izdevumi bijuši 181 miljons eiro un tos izdevies samazināt par 19,1 miljonu eiro.

Uzņēmuma EBIDTA 2020.gadā bijusi 46 miljoni eiro, kas ir līdzvērtīgs rādītājs 2019.gadam, kad tā bija 46,9 miljoni eiro. Kā tika uzsvērts preses konferencē, situācijā kad būtiski sarucis pasažieru skaits, šis rādītājs esot vērtējams kā ļoti augsts.

Uzņēmums pagājušajā gadā strādājis ar vairāk nekā viena miljona eiro peļņu.

"Rīgas satiksme" dibināta 2003.gadā, un tās statuss ir 100% Rīgas pilsētas pašvaldībai piederoša kapitālsabiedrība. "Rīgas satiksmei" pieder kapitāla daļas šādās kapitālsabiedrībās - SIA "Rīgas karte" (51%), SIA "Rīgas acs" (100%). Pašlaik uzņēmumā strādā ap 3800 darbinieku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu