Putins vakcinējies ar "Sputņik V"; neatbalsta obligātu vakcinēšanos (19)

Papildināts
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins pret Covid-19 esot vakcinējies ar Krievijā izstrādāto vakcīnu “Sputņik V”.

To Putins pavēstīja trešdien, “tiešajā līnijā” atbildot uz Krievijas iedzīvotāju jautājumiem.

Putins atklāja, ka viņš esot izvēlējies starp divām Krievijā izstrādātajām vakcīnām “Sputņik V” un “EpiVakKorona”.

Tā kā Krievijas bruņotajos spēkos vakcinēšana notikusi ar “Sputņik V”, Putins, kā bruņoto spēku virspavēlnieks, izšķīries par labu šai vakcīnai.

Šā gada “tiešajā līnijā” Putins saņēmis gandrīz divus miljonus iedzīvotāju jautājumu.

Putins arī izteicās, ka neatbalsta ideju par obligātu vakcinēšanos pret Covid-19, tomēr aicinājis iedzīvotājus vakcinēties.

"Es neatbalstu obligātu vakcinēšanos. (..) Ir svarīgi klausīties nevis cilvēkos, kuri maz zina par šo un izplata baumas, bet speciālistos," sacīja Putins, atbildot uz jautājumiem, ko iedzīvotāji izteica pa telefonu ikgadējā Putina jautājumu un atbilžu sesijā.

Aptaujas liecina, ka vairums krievu nevēlas vakcinēties un sevišķi skeptiski ir noskaņoti pret Krievijā izstrādātajām Covid-19 vakcīnām "Sputnik V", "EpiVacCorona", "CoviVac" un "Sputnik Light", kam ir tikai viena deva.

Putins sacīja, ka četras Krievijā ražotās vakcīnas ir labākas par ārzemju alternatīvām, konkrēti minot "AstraZeneca" un "Pfizer" vakcīnas. Viņš atklāja, ka pats ir vakcinējies ar "Sputnik V".

Kremlis otrdien atzina, ka nebūs iespējams sasniegt mērķi vakcinēt 60% iedzīvotāju līdz rudenim.

Kritiķi uzskata, ka trešo vīrusa vilni izraisījis ierobežojumu trūkums. Jautāts, vai viņš atbalsta jaunu ierobežojumu ieviešanu, Putins sacīja, ka to vietā reģionālās varasiestādes atbalsta lokalizētu obligātu vakcinēšanos un citus pasākumus, lai nebūtu nepieciešams ieviest jaunus karantīnas režīmus.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu