Tas pats ir ar pupiņām, sēnēm un graudaugiem. Apēdiet ceptas sēnes ar rīsiem, riekstu mērci un pupiņu salātiem, un jums negribēsies ēst vairākas stundas. Taču atšķirībā no maltītes ar gaļu šī neradīs miegainību un nogurumu, – tieši otrādi, daudz enerģijas un spēka!
Kādi augu valsts produkti teju vienmēr ir atrodami tavā virtuvē?
Grūti spriest, jo es esmu pavārs un mans produktu klāsts ir ļoti plašs, bet simtprocentīgi varu apgalvot, ka bez tofu, Indijas riekstiem, augu valsts pieniem un rauga pārslām mana ēdienkarte nebūtu iedomājama.
Lielā daļā sabiedrības joprojām valda mīts, ka vegānisks uzturs ir vienveidīgs. Daudzi uzskata, ka no augu valsts produktiem vien paēdis nebūsi. Kāda ir tava pieredze – kuri augu valsts produkti ir gana sātīgi un gardi, lai varētu mazināt kāri iecirst zobus gaļas šķēlē?
Vegānisks uzturs noteikti nav vienveidīgs. Tieši pretēji, pārejot uz augu valsts ēdienkarti, esmu atklājis ļoti garšīgas lietas, uz kurām, kamēr biju gaļēdājs, pat neskatījos. Atklāju ļoti daudz interesantu dārzeņu, augļu, pākšaugu, sēņu un citu produktu.
Vegānisks uzturs liek uztvert ēdienu radoši. Tu nevari vairs tikt sveikā cauri ar slaveno latviešu KKK (kartupelis, karbonāde, kāposti) ēdienkarti.
Vegānisks uzturs liek improvizēt, mācīties, izgaršot un atklāt tā dažādību. Mans galvenais sāta avots pārsvarā ir sēnes, pākšaugi un rieksti, kam pievienoju tādas piedevas kā rīsus, kartupeļus u. c. Piemetu kādu svaigu dārzeni, un gatavs.